Συνταγές
Παραδοσιακή γλυκιά κολοκυθόπιτα με σπιτικό φύλλο και κίτρινη κολοκύθα – γεμάτη νοστιμιά και αρώματα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χριστίνα Χαραλαμπίδου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
Υλικά
Για το φύλλο: (βγαίνουν 10 φύλλα)
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις και αν χρειαστεί παραπάνω μέχρι να γίνει μια ζύμη εύπλαστη
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5 φλιτζανάκια του ελληνικού καφέ χλιαρό νερό
1 κούπα σπορέλαιο- λιωμένο βούτυρο για το έλλειμμα των φύλλων
λίγο αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου μαζί με νισεστέ εναλλάξ
Εκτέλεση:
Σε μπολ βάζουμε το νερό, το λάδι, το ξύδι και το αλάτι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι. Κάνουμε 10 μπαλάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν μισή ώρα. Λιώνουμε φυτική η βιτάμ και βάζουμε μια κουταλιά της σούπας σε κάθε μπαλάκι και τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Για τη γέμιση
1,5 κιλό κολοκύθα κίτρινη (τριμμένη και στυμμένη χωρίς υγρά)
2 αυγά
1 κούπα ζάχαρη (170 γρ)
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη κανέλα
1 φλιτζανάκι μικρό ελαιόλαδο
¼ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
½ κούπα σταφίδα
1 κούπα καρύδι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μπολ.
Ανοίγουμε το πρώτο μπαλάκι σε στρογγυλό φύλλο. Βουτυρώνουμε και λαδώνουμε λίγο. ΜΕΤΚΑ διάσπαρτα βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας γέμιση και τυλίγουμε από τη μια άκρη στην άλλη κάνουμε μπαστούνι.
Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Κάνουμε 10 μπαστούνια .Ότι λάδι και βούτυρο περισσέψει από το άλειμμά των φύλλων το βάζουμε πάνω. Χαράζουμε ελαφρά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χριστίνα Χαραλαμπίδου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”