Συνταγές
Καφές χωρίς συνοδευτικό.. δεν γίνεται! Νοστιμότατα και πανεύκολα μπουρεκάκια
Η εκτέλεση είναι από Ευτυχία Έφη Τιφτικίδου – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά
Ζύμη
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
1 φλ. τσαγιού ρετσίνα
Γέμιση
Φέτα
1 αυγό + 1 κρόκο
Μαύρο πιπέρι
Για από πάνω
1 ασπράδι αυγού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε καλά με πιρούνι το ασπράδι που κρατήσαμε από το ένα αυγό της γέμισης, και αλείφουμε τα μπουρεκάκια πριν τα φουρνίσουμε.
Για τη γέμιση
Χτυπάμε το ζυγό και τον κρόκο και τα προσθέτουμε στη θριμματισμένη φέτα. Αν επιθυμούμε ρίχνουμε και λίγο μαύρο πιπεράκι και τοποθετούμε το μίγμα μας στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και μόλις ομογενοποιηθούν τη χωρίζουμε σε 24 μπαλάκια 40 γρ. έκαστο.
Ανοίγουμε με το χέρι το κάθε μπαλάκι σε μια στρογγυλή μικρή πιτούλα, (σαν ένα πιατάκι του καφέ περίπου, ίσως λίγο μικρότερη), βάζουμε ένα κτγ. κοφτό περίπου γέμιση στο μισό και με το άλλο μισό καπακώνουμε και πατάμε γύρω- γύρω με το δάχτυλο μας να κλείσει καλά, και μετά με πατάμε γύρω γύρω με πιρουνάκι να κάνουμε σχέδιο, και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Αλείφουμε απο πάνω με το χτυπημένο ασπράδι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25′ – 30′ περίπου ταυτόχρονα και τα δύο ταψιά.
Σημείωση
– Το φλυτζάνι μου είναι 200 ml.
– Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ρετσίνα με φρέσκο γάλα
Η εκτέλεση είναι από Ευτυχία Έφη Τιφτικίδου – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.