Συνταγές
Πρόκειται για έναν ενδιαφέρον συνδυασμό – μπουρέκακια με τυρί και μαρμελάδα
Η Συνταγή είναι από Γεωργία Βδρ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
✓ 11 φύλλα κρούστας
✓ 100 γρμ. Φέτα
✓ 100 γρμ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
✓ 100 γρμ. Γιαούρτι στραγγιστο πλήρες
✓ 2 αυγα σε θερμοκρασία δωματίου
✓ 2 κ.γ. δυόσμο ψιλοκομμένο
✓ 1 πρέζα πιπέρι
✓ 50 γρμ. Μαρμελάδα φράουλα
✓ 100 γρμ. Βούτυρο αγελάδος
✓ 1 κ.σ. σουσάμι για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
✓ Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά να αφρατεψουν
✓ θριμματιζουμε μέσα τη φέτα, πρόσθετουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι , το γιαούρτι, το πιπέρι, το δυόσμο κι ανακατεύουμε καλά να γίνουν σαν αλοιφή
✓ λιώνουμε το βούτυρο
✓ βάζουμε τη μαρμελάδα σε κορνε (εγώ την πρόσθεσα απλά με κουταλάκι )
✓ ανοίγουμε ένα φύλλο, ραντίζουμε το μισο με το λιωμένο βούτυρο και το διπλώνουμε στη μέση
✓ ραντίζουμε πάλι με βούτυρο, απλώνουμε μια κ.σ. γεμιση τυριών , κατά μήκος αφήνοντας 1.5 εκ. Στις άκρες και προσθέτω μια γραμμή μαρμελάδα
✓ τυλίγουμε το ρολό μέχρι τη μέση, γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και συνεχίζω το τύλιγμα μέχρι τέλους
✓ τοποθετουμε λαδόκολλα σε ταψί 30Χ40, βουτυρωνουμε και βάζουμε μέσα τα ρολά στη σειρά
✓ τα αλείφουμε κι από πανω λιωμένο βούτυρο και πασπαλιζουμε λίγο σουσάμι
✓ ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 για 25-30′ μέχρι να ροδισουν
✓ βγάζουμε από το φούρνο κι είναι έτοιμα για σερβίρισμα, τρώγονται και ζεστά και κρύα
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Για συνταγές και νόστιμες λύσεις την κάθε στιγμή που θέλεις να μαγειρέψεις..
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Η Συνταγή είναι από Γεωργία Βδρ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.