Συνταγές
Δοκιμάστε μπουρέκια όπως της γιαγιάς με σπανάκι και ελαιόλαδο
Η Συνταγή είναι από Θεογνωστου Φροσω – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
900 γρ. αλεύρι
250 ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
Νερό χλιαρό
Για την γέμιση
2 κρεμμύδια τριμμένα
1κg σπανάκι
1ντομάτα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
Άνιθο
100 ml ελαιόλαδο .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα το αλεύρι ,προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ψιχουλιάζουμε να βραχεί καλά.
Ρίχνουμε το αλάτι και λίγο χλιαρό νερό, ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια,για να ανοίγει εύκολα.
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Στην κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι
Προσθέτουμε το σπανάκι την ντομάτα, και αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε να μαγειρευτεί για λίγο, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά
Χωρίζουμε την ζύμη στην μέση ανοίγουμε σε ένα μεγαααάλο φύλλο, κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες βάζουμε γέμιση σπανακιού και το γυρίζουμε να γίνει τρίγωνο.
Τοποθετούμε τα μπουρέκια στο ταψί που έχουμε στρώσει λαδόχαρτο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 αντίσταση μέχρι να ροδίσουν, περίπου 50 λεπτά.
Οι συνταγές την γιαγιάς Φρόσως
Η Συνταγή είναι από Θεογνωστου Φροσω – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για φανταστικά ελαιόψωμα.. με υπέροχες παραλλαγές γέμισης
Η Συνταγή είναι από Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis) .
ΥΛΙΚΑ
500 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΚΙΤΡΙΝΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ
300 ΓΡ ΝΕΡΟ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΑΓΙΑ
50 ΓΡ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΚΟΥΤ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ
1/2 ΚΟΥΤ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ 1/3 ΤΟΥ ΑΛΕΥΡΟΥ , ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ 15-20 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΦΥΣΑΛΙΔΕΣ ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ .
ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΤΕΜ ΤΩΝ 100 ΓΡ ,ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΑΛΑΚΙΑ , ΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΣΕ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ ΠΙΤΟΥΛΕΣ ΤΑ ΕΛΙΟΨΩΜΑ ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΤΑ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΠΙΠΕΡΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΛΙΓΗ ΡΙΓΑΝΗ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΠΟΥΓΚΑΚΙΑ .
ΤΑ ΒΟΥΤΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΤΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΛΑΚΕ . ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΥΜΗΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ . ΑΦΗΝΟΥΜΕ 35 ΜΕ 40 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180-200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΤΑ ΕΛΙΟΨΩΜΑ
Η Συνταγή είναι από Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis) .