Συνταγές
Ωραιότατα πολύ λαχταριστά μπουρεκάκια ατομικά με φύλλο αέρος για πρωινό – τα μισά με σπανάκι και τα αλλά μισά με φέτα
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Για τη ζύμη
600 γρ αλεύρι (γ.ο.χ. ή σκληρό)
1 1/5 ποτήρι νερό
1 κουταλιά κοφτή αλάτι
Για την επάλειψη
• 100 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο
• 80 ml ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε τη ζύμη. Κοσκινίζουμε λίγο περισσότερο από 600 γρ αλεύρι που θα χρειαστούμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το νερό και διαλύουμε το αλάτι. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλευρι και κάνουμε μια ζύμη σφιχτή, να μην κολλάει καθόλου στα δάχτυλα. Επειδή το φύλλο θα το ανοίξουμε με λάδι και όχι με αλεύρι πρέπει να γίνει σφιχτή η ζύμη γιατί αλλιώς θα διαλυθεί με το λάδι στα χέρια μας.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20-30′
Πλάθουμε για 5′ τη ζύμη και την κόβουμε σε κομμάτια, τα τοποθετούμε σε ένα σκεύος με το λάδι και το βούτυρο λιωμένο σε παχύρευστη μορφή
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20′ όχι παραπάνω.
Ανοίγουμε τα φύλλα με τα χέρια ένα, ένα στην επιφάνεια εργασίας με λίγο λάδι σε ένα μεγάλο φύλλο, βάζουμε γέμιση κατά μήκος και διπλώνουμε από τα πλάγια και γίνεται ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο σχήμα και τυλίγουμε σε ρολό και κάνουμε ένα σαλιγκάρι.
Η γέμιση είναι τα μισά με σπανάκι, κρεμμύδιακια φρέσκο, σέσκουλα, μυρωνια, ρίχνουμε λίγο αλάτι, στρίβουμε με τα χέρια καλά να φύγουν τα υγρά, προσθέτουμε φέτα, ανθότυρο, αυγό άνηθο, πιπέρι και τα μισά με φέτα και αυγό.
Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και λαδώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο νερό από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσειςστους 200 °C για 10 λεπτά περίπου στην κάτω σχάρα μετά το βάζουμε στην μεσαία σχάρα στους 180° βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο ροδόξανθο χρώμα.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.