Συνταγές
Υπέροχα σιροπιασμένα ροξάκια – Εξαιρετικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα χλιαρό
1 φλυτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
1 μπέικιν
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
1 βανίλια η ξυσμα ότι έχετε εγώ έβαλα ξυσμα μανταρίνι
2 αυγά
Αλεύρι όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακή και να μη κολλάει. Θα το δείτε στο χέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε να φουσκώσει….χωρίζουμε ένα μικρό μέρος της ζύμης και προσθέτουμε 2 με 3 κουταλιές σούπας κακάο λίγη κανέλα και τριμμένο καρύδι.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο αντιστάσεις στους 200 β για 25 με 30 λεπτά θα τα δείτε να πάρουν ωραίο χρώμα .
ΣΙΡΌΠΙ
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό νερό
1 ξυλάκι κανέλα
2 φέτες πορτοκαλιού η μανταρίνι
7 λεπτά βράσιμο.
Ζεστά ροξακια χλιαρό σιρόπι .
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πανέμορφα και πεντανόστιμα ροξάκια.
Η Συνταγή είναι από κ. Giannis Artemis Peteinarakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1αυγο ,1φακελακι μαγια , 1μπεικιν , 1 ποτ γαλα , 1ποτ λαδι , κακαο και οσο αλευρι παρει.
για το σιροπι
3ποτ ζαχαρη 2ποτ νερο μια κγ μελι, φλουδα λεμονιου και το χυμο του αν θελετε βαζεται γαρυφαλο κανελα.
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αυγό , την μαγιά , το γάλα , το μπεικιν και όσο αλεύρι πάρει.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια και τα 2 τα πασπαλιζουμε με πολύ κακάο για να πάρουν καφέ χρώμα , ανοίγουμε και τις 2ζύμες άσπρο,καφε περίπου 1 εκατοστό , βαζουμε την μια πάνω στην άλλη , το κάνουμε ρολό και το κόβουμε.
Την άλλη άσπρη ζύμη την ανοίγουμε περίπου 1 εκατοστό,κάνουμε την καφέ μπαστουνακι και την τυλίγουμε
Τα ψήνουμε στους 180° για 15 λεπτά , και τα συροπιαζουμε και τα δύο χλιαρά
Η Συνταγή είναι από κ. Giannis Artemis Peteinarakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.