Συνταγές
Κοπιάσετε να σας δροσίσουμε με το ωραιότερο παγωτό τυραμισου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
(για μια μακρόστενη φόρμα του κέικ)
1 πακέτο σαβαγιάρ
480 γρ τυρί κρέμα ( εγώ έβαλα light)
250 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 ζαχαρουχο γάλα
1 βανιλια
Για το σιρόπι
3/4 φλ. ζάχαρη
2 φλ. νερό
2 κ.σ κακάο άγλυκο
2 κ.σ νες καφέ
1 σφηνάκι κονιάκ
Κακάο αγλυκο για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μου.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη , το κακάο και τον καφέ και ανακατεύουμε με σύρμα να σπάσω τα γρομπαλακια.
Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε .
Βράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το κονιάκ.
Αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία για να μπορώ να σιροπιασουμε τα σαβαγιάρ.
Στον κάδο του μίξερ αφρατευουμε το τυρί σε δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε το ζαχαρουχο σιγά σιγά συνεχίζοντας το χτύπημα , τη βανίλια και τέλος λίγη λίγη την κρέμα γάλακτος.
Χτυπάμε ίσα που να έχω μία ωραία βελούδινη κρέμα ( δεν παραχτυπαμε να πήξει πολύ) .
Στρώνουμε μεμβράνη τροφίμων στη φόρμα μου και αδειάζω τη μισή κρέμα.
Σιροπιάζουμε τα σαβαγιάρ και κάνω μια στρώση πάνω στην κρέμα.
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα , σιροπιάζουμε πάλι τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και τελειώνουμε με αυτά τελευταία στρώση.
Κλείνουμε με τη μεμβράνη το γλυκό και το βάζουμε κατάψυξη όλη νύχτα .
Ξεφορμαρουμε το παγωτο.
Χτυπάμε 300 γρ κρέμα γάλακτος με 1 κ.σ άχνη σε σαντυγι και γαρνίρω το παγωτό.
Πασπαλιζουμε με κακάο αγλυκο.
Η Συνταγή είναι από Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.