Συνταγές
Παγωτό νουτέλα – απλά καταπληκτικό!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Antuaneta Kontaratou – “Κρητικές -ελληνικές συνταγές !”
Υλικά
400 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
(1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα
60-80 γραμμ. κακάο (ανάλογα με το πόσο έντονη θέλουμε τη γεύση της nutella)
120 γραμμ. nutella
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές και να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή, σαν γιαούρτι.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε διαδοχικά το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και τη nutella. Μόλις το μίγμα μας μοιάζει με σφιχτή μους, σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ.
Αδειάζουμε το παγωτό σε αεροστεγές σκεύος και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ – Σταυρουλα Αλεξανδρη
Αντι για κρεμα γαλακτος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ερμολ (στην κονσερβα) ,ενα κουτι ζαχαρουχο ενα κουτι εβαπορε και μια κουταλια της σουπας νουτελα (ολα παγωμενα).
Θα χτυπησετε πρωτα το ερμολ να αφρατεψει ,μετα θα ριξετε το ζαχαρουχο και το εβαπορε θα τα βάλετε σε μεταλικο μπολ (αν εχεις) γιατι παγώνουν καλύτερα.
Μετα απο μια ωρα θα τα ξαναχτυπήσετε, ξανα καταψυξη ,μετα απο μια ωρα θα το ξαναχτυπησετε ξανά καταψυξη.
Θα καραμελώσετε φουντουκια ή αμυγδαλα ή καρυδια, θα τα αφησετε να κρυωσουν και οταν την τριτη φορα τα ξαναχτυπησετε θα ριξετε μεσα τους καραμελωμενους καρπους και θα το αφησετε 7-8 ωρες .
Πριν το σερβίρετε το αφηνεετ να μαλακώσει λίγο. Στην γεύση βγαίνει σαν νιρβανα.
Η Συνταγή είναι της κ. Antuaneta Kontaratou – “Κρητικές -ελληνικές συνταγές !”