Συνταγές
Πιτσάκια με σφολιάτα, πανεύκολα και πεντανόστιμα σε μόλις 10 λεπτά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πολυ νοστιμη προταση για σνακ και λιγουριτσες
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 η 2 φύλλα σφολιάτας (ανάλογα την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε)
Σάλτσα σπιτική η έτοιμη
Πεπερονι η ότι άλλο αλλαντικό θέλετε κομμένο σε κομμάτια
Τυρί μοτσαρελα τριμμένη
Εκτέλεση:
Κοβετε την σφολιάτα σε τετράγωνα κομμάτια. Βαζετε στην μία άκρη της την σάλτσα, μοτσαρελα η ότι άλλο τυρί θέλετε που να λιώνει, τα πεπερονι και λίγο τυράκι ακόμη.
Κλεινετε σε τρίγωνα και με ένα πιρούνι τα πιεζετε στις άκρες να κλείσουν.
Ψηνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις πίτσα πάνω σε τηγανητές πατάτες
Υλικά (για 4 άτομα)
ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
600 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μπαστουνάκια
3/4 φλ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
2 φλ. κίτρινο τυρί, τριμμένο
6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο ώστε να κάψει καλά. Τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές, για περίπου 8 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Απλώνουμε τις τηγανητές πατάτες στον πάτο ενός στρογγυλού ταψιού ή φόρμας, φροντίζοντας η στρώση να είναι πυκνή, χωρίς πολλά κενά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, προσθέτουμε το μπέικον και ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016.