Συνταγές
Δεν την αλλάζουμε με τίποτα – πίτσα με προζύμι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τι να πούμε τώρα απλά φανταστική.
Η συνταγή είναι από Anna Kassandra– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-280 ml. νερό
-100 γρ. ενεργό προζύμι
-400 γρ. αλεύρι ( 200γρ. για όλες τις χρήσεις και 200 γρ. σκληρό)
-8 γρ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ βάζουμε τα υλικά όπως είναι στη σειρά και το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. σκεπάζουμε το μπολ με ένα πιάτο και για 1 ώρα ανά 15 λεπτά διπλώνουμε τη ζύμη, ( με ελάχιστο βρεγμένο χέρι) . Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη για 2-3 ώρες και μετά το βάζουμε στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα ξαναδιπλώνουμε τη ζύμη σκεπάζουμε το μπολ και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο .
Την τρίτη μέρα βγάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο, κόβουμε σε δύο ίσα κομμάτια ( ή 3 ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε), τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα (μπάλες ) χωρίς να ζυμώνουμε πολύ τη ζύμη (δουλεύουμε ελαφριά) και αφήνουμε για 2-3 ώρες να ξεκουραστεί και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου . Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια ( ανοίγουμε στη μέση ,τις άκρες τα αφήνουμε για να μπορεί να φουσκώσει) και βάζουμε ότι υλικά θέλουμε.
Εγώ έβαλα σάλτσα για πίτσα διάφορα τυριά τριμμένα, μπέικον, μανιτάρια, καλαμπόκι, μορταδέλα και αγγούρι τουρσί . Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ώσπου να ψηθεί.
Η συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!