Συνταγές
Πίτσα ζύμη σαν της πίτσας hut αφράτη και λαχταριστή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Stella Mavrofrydou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-1 μικρή sprite 330 ml
-500 γρ. αλεύρι γοχ.
-1/2 κτγ. αλάτι
-1 κτγ. ζάχαρη
-1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπωλ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και την ξηρή μαγιά. Ανακάτεμα με μία κουτάλα, προσθέτουμε έπειτα την sprite αργά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ζυμώνουμε την ζύμη και την φτιάχνουμε σε μπάλα στο μπωλ. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει 1 ώρα περίπου.
Λαδώνουμε ταψάκι της πίτσας γίνονται 2 πίτσες.
Απλώνουμε τη ζύμη, βάζουμε ότι μας αρέσει και την ψήνουμε στην βαθμίδα πίτσας 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου ή αντιστάσεις
180 βαθμούς 25 με 30 λεπτά αναλόγως τον κάθε φούρνο.
Η συνταγή είναι από Stella Mavrofrydou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Σας περίσσεψε ψωμί; Μία νόστιμη ιδέα για να γίνει αφράτο και νόστιμο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
-Φέτες ψωμιού μπαγιάτικες
-Λίγο ελαιόλαδο
-Αλλαντικό της αρεσκείας σας
-4-5 μικρά μανιτάρια
-200 γρ. φέτα τριμμένη
-Λίγη πιπεριά πολύχρωμη
-Ρίγανη
-Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-Λίγη μαργαρίνη
Για το χυλό:
-4 αυγά
-Ένα μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος φυτική light
-2 1/2 κούπες γάλα
-Λίγο μαϊντανό η άνηθο
-Πιπέρι
-Αλάτι
Εκτέλεση
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με όλα τα υλικά.
Σε ένα πυρίμαχο ταψάκι μέτριο σε μέγεθος απλώνουμε τις φέτες η μια ελαφρώς πάνω στην άλλη.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο, ρίγανη, τις πιπεριές και το αλλαντικό, τα μανιτάρια όλα κομμένα σε μικρούς κύβους. Ρίχνουμε τώρα το χυμό με μια κουτάλα να πάει παντού. Από πάνω προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και λίγα κομματάκια βούτυρο ή μαργαρίνη.
Αφήνουμε για 15′ λεπτά να απορροφήσουν οι φέτες τα υγρά και κατόπιν ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια.
Αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσει και το σερβίρουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”