Συνταγές
Όλες ειναι θαυμάσιες – φανταστικές πίτες για κάθε γούστο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Λαχανοπιτα
διαφορά χόρτα, κρεμμύδακια φρέσκα ψιλοκομμένα τσουκνιδια όλα τα χόρτα κομμένα και καλά πλυμένα βάζω μια χούφτα τραχανά γλυκό αλάτι τυρί φέτα και λάδι.
Για την κιμαδοπιτα :
500 γρ κιμά ανάμεικτο, 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη 100 γρ πουμαρο ντομάτα αλάτι πιπέρι πάπρικα γλυκιά και πρόσθετουμε και 2 κουταλιές της σούπας τραχανά γλυκό.
Σοταρουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά και το λάδι σοταρισα μέχρι να μαλακώσουν πρόσθετουμε τον κιμά σοταρουμε καλά ριχνουμε αλάτι πιπέρι πάπρικα γλυκιά το πουμαρο ντομάτας ανακατεύω
βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά κατεβάζω από την φωτιά αφήνω να κρυώσει ελαφρώς ρίχνω τον τραχανά και ανακατεύω.
Για την γαλατοπιτα
1 λίτρο γάλα 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι 1 πρέζα αλάτι κουταλιές της σούπας ζάχαρη 1 βανίλια και 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας Βιτάμ. Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα το βάζουμε στην φωτιά σε ένα βαθύ μπολ βαζουμε το αλεύρι ριχνουμε γάλα ανακατεύουμε
μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα ρίχνουμε το μείγμα από το μπολ ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα ρίχνω αλάτι τη ζάχαρη το Βιτάμ και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε και αφήνω στην άκρη.
Για το ζυμάρι
2 κιλά αλεύρι γοχ νερό όσο πάρει για να γίνει μια μαλακή ζύμη 100 γρ λάδι 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας Βιτάμ λιωμένο όλα τα υλικά σε μία λεκανιτσα ζυμώνουμε αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη ανοίγουμε φύλλα και φτιάχνουμε τις πίτες
ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου ανάλογα ποσό τραγανό θέλουμε να γίνει το φύλλο
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.