Συνταγές
Πίτα με κιμά και φέτα με 2 φύλλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
Για τη ζύμη θέλουμε:
800 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ άλατι
350-400 γρ. Νερό
3 κ.σ ξύδι
Για τη γέμιση κιμά θέλουμε:
400 γρ κρεμμύδια στο μουλτι τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
550 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο η μισό μισό με χοιρινό.
Αλάτι
Φρεφκοτρυμμενο πιπέρι
2 κ.σ κέτσαπ Στεβιας
Ρίγανη
Πάπρικα γλυκειά καπνιστή
Μπουκοβο (chilly) προαιρετικά
Ξηρό δυόσμο
1 κούπα νερό
200 γρ. Φέτα τριμμένη
Ηλιέλαιο για τα φύλλα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Με τα υλικά της ζύμης κάνουμε ένα ζυμάρι που μα μην κολλά στα χέρια μας.
Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Κάνουμε την γέμιση του κιμά και στο τέλος προσθέτουμε την φέτα.
Παίρνουμε τη ζύμη και ζυμώνουμε καλά σε επιφάνεια χωρίς αλεύρι.
Κάνουμε 16 μπαλάκι μικρά τα οποία ανοίγουμε μικρές στρογγυλές πιτουλες.
Παίρνουμε κάθε πίτα και αλείφουμε με ηλιέλαιο και τοποθετούμε έτσι 3 πιτουλες τη μια πάνω στην άλλη αφού τις λαδωδουμε.
Τώρα θα πάρουμε μια μια πιτουλα που λαδωσαμε και θα την ανοίξουμε με τα δάχτυλα μας σε μεγάλο φύλλο όπως ένα μεγάλο πιάτο.
Τοποθετούμε πάνω σε αυτό το πρώτο φύλλο άλλο ένα και τραβάμε με προσοχή να ανοίξει στο μέγεθος του πρώτου φύλλου. Δεν θέλει πλαστη ανοίγουμε τα φύλλα τραβώντας τα.
Κάνουμε 2 φύλλα απο τα φυλλαράκια, δηλαδή 8 μικρά φύλλα σε κάθε ένα μεγάλο φύλλο.
Παίρνουμε τωρα το ένα φύλλο που κάναμε με τα 8 μικρότερα φύλλα, το ανοίγουμε λίγο με τον πλαστή και κατόπιν το τραβάμε να γίνει ένα μεγάλο και λεπτό φύλλο. Το τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε λαδώσει έτσι ώστε να προεξέχει το φύλλο.
Ραντίζουμε με λάδι στο φύλλο και κατόπιν ρίχνουμε την γέμιση. Κάνουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο το δεύτερο φύλλο, λίγο μικρότερο και το τοποθετούμε πάνω στη γέμιση σουρωνοντας το. Γυρίζουμε τις άκρες σε κορδόνι.
Χαράζουμε και λαδωνουμε πολύ καλά τις άκρες και όλο το φύλλο. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω αντιστάσεις στους 180’C βαθμούς για όσο χρειαστεί να ροδίσει από πάνω (περίπου 1 ώρα) τα τελευταία 15 λεπτά τοποθετούμε το ταψί στον πάτο του φούρνου ώστε να ψηθεί καλά και από κάτω.
Όταν ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσει πριν την κόψουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”