Συνταγές
Δεν θα μείνει ούτε κομμάτι από αυτήν την πίτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Eleni Koumoutsakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα φύλλα θα χρειαστούμε δυόμιση κούπες χλιαρό νερό ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι ανακατεύουμε πέντε κούπες αλεύρι μπορεί και παραπάνω φτιάχνουμε ένα ζυμάρι το κόβω με σε δύο ίσα μέρη και φτιάχνουμε δύο φραντζολάκια στενόμακρα κάθε Φρατζολάκι το ‘κοψα σε 10 κομμάτια
Τα φτιάχνουμε μπαλάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί συνολικά έχουμε 20 μπαλάκια τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε ένα τέταρτο ετοιμάζομαι τη γέμιση για το σπανάκι βάζετε ότι θέλετε μέσα μυρωδικά το σπανάκι το ψιλό ‘κοψα δεν το έβρασα έβαλα ένα ξηρό κρεμμύδι σοταρισμένα ένα ματσάκι κρεμμυδάκια μαϊντανό και μπόλικο μάραθο τυρί φέτα αλάτι πιπέρι και ένα αυγό
Για το άλειμμα των φύλλων Βάζουμε ένα βούτυρο λιωμένο με μισή κούπα ηλιέλαιο
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε κάθε μπαλάκι όσο ένα πανκέικς το βάζουμε σε ένα πιάτο φαγητού και πάνω δύο κουταλιές του γλυκού από το βούτυρο να πάει παντού φτιάχνουμε έτσι τα πρώτα 10 μπαλάκια τα σκεπάζουμε
τα βάζουμε στο ψυγείο με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε άλλο ένα πιάτο με τα υπόλοιπα 10 μπαλάκια το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά
Βούτυρο ΣτΕ το ταψί που θέλετε να την βάλετε παίρνετε ένα πιάτο το αδειάζεται πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και με τα δάχτυλα του ανοίγετε πόσο είναι το μέγεθος του ταψιού το βάζετε μέσα στο ταψί και γύρω-γύρω στα τοιχώματα του ταψιού να έχει φυλλο
Ρίχνουμε τη γέμιση από το σπανάκι και με τον ίδιο τρόπο ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο δηλαδή τα άλλα 10 μπαλάκια και τα βάζουμε πάνω στην πίτα Βουτυρώνουμε την χαράζουμε και τι βάζουμε στο φούρνο στους 170 για 1 h αναλόγως το φούρνο σας
* το σπορέλαιο θα είναι ενταξει με λίγο ελεολαδο !!!! Όχι σκέτο ελαιόλαδο θα γίνει πολλή τραγανή
Η Συνταγή είναι από Eleni Koumoutsakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.