Συνταγές
Υπέροχη ζηλευτή πίτα με σπανάκι και πράσο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
750 γρ σπανάκια
1 ξερό κρεμμύδι
3 – 4 κρεμμυδάκια χλωρά
2 πράσα
Καυκαλιδες
Αγριο μάραθο
Δυόσμο
Σέσκουλα
Λάπατα
2 αυγά
400 γρ τυρί Φέτα ή όσο θέλετε εσείς βάζετε
Αλάτι – πιπέρι
Ελαιόλαδο
60 γρ βούτυρο λιωμένο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ
1 Κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
2 Κοφτά κουταλάκια γλ αλάτι
Νερό όσο πάρει να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Το ζυμάρι γίνεται πολύ , φτιάχνω και τυρόπιτες από αυτό.
Ανοίγω ενα φύλλο το ψήνω και το τρίβω μέσα στη γέμιση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σπανάκια και τις μυρωδιές.
Κόβουμε τα πράσα και το ξερό κρεμμύδι και τα σωτάρουμε με λίγο λάδι σε δυνατή φωτιά να μαραθούν.
Κόβουμε τα σπανάκια ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα τρίβουμε να βγάλουν τα υγρά τους, τα στίβουμε πιέζοντας τα στις χούφτες μας και τα βάζουμε σε μια λεκάνη.
Ρίχνουμε όλες τις μυρωδιές ψιλοκομμένες, τα πράσα με το κρεμμύδι, το τυρί τα αυγά το πιπέρι λίγο ελαιόλαδο και το ψημένο φύλλο που το εχω τρίψει στο μούλτι , ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Ανοίξα 12 φύλλα όσο ένα πιάτο και κάθε ένα το άλειψα βούτυρο με λάδι πασπαλίζοντας με λίγο αλεύρι, έβαλα έξι για κάτω και έξι για πάνω, τα έβαλα στο ψυγείο για μισή ώρα ,κατόπιν άνοιξα τα πρώτα έξι φύλλα μαζί και έβαλα σε λαδωμένο ταψί, εριξα τη γέμιση και σκέπασα με τα υπόλοιπα φύλλα που τα άνοιξα πάλι σε ένα.
Λαδώνουμε επάνω γυρίζουμε τα φύλλα που εξέχουν σε κόθρο χαράζουμε σε κομμάτια καταβρέχουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου περίπου μιάμιση ώρα.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.