Συνταγές
Πολύ ωραίες και καλά φτιαγμένες πίτες γεμιστές με γκούντα και σκορδοβούτυρο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Antonios Nikolaidis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για μεζέ , για σνακ και γενικά για κάθε ώρα!
Α.
-60 γρ. νερό
-1 φακελάκι ξερή μαγιά
-λίγο ζάχαρη και αλεύρι
Β.
-185 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
-80 γρ. γάλα
-1 κτγ. αλάτι
-1 κτγ. ζάχαρη
-500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 κτγ. μπέικιν πάουντερ
-200 γρ. κασέρι γκούντα
-φέτα για γαρνίρισμα
Γ.
-70 γρ. βιτάμ λιωμένο
-1 σκελίδα σκόρδο
-λίγο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με τα υλικά (Α) ετοιμάζουμε την μαγιά και την βάζουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί.
Βάζουμε τα υλικά (Β) στον κάδο του μίξερ και αφού προσθέσουμε και την μαγιά χτυπάμε με το γάντζο για ζύμη. Εναλλακτικά το ζυμώνουμε με το χέρι .
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 1 ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
Χωρίζουμε σε 5 μπάλες των 170 γρ. Πιέζουμε στο κέντρο γεμίζουμε με γκούντα και το κλείνουμε ανοίγοντας τις μπάλες σε φύλλα χοντρά.
Έχουμε ετοιμάσει το αρωματισμένο σκορδοβούτυρο με τα υλικά (Γ).
Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ψήνουμε τις πίτες να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές- ας αρπάξουν και λίγο, ακόμα καλύτερα.
Τις βγάζουμε από το τηγάνι, αλείφουμε με το σκορδοβούτυρο και πασπαλίζουμε με φέτα.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Εδώ είναι το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Η συνταγή είναι από Antonios Nikolaidis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.