Συνταγές
Φαγητό στο πι και φι σήμερα: πέρκα ψητή και παέγια με θαλασσινά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρία Τάχα – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα ρύζι μακρύκοκο
mix θαλασσινών ( μύδια, γαριδούλες, καλαμάρι, σουπιά)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 3 κ.σ ελαιόλαδο, 2 κ.σ αρακά, λίγο αλατάκι, πιπέρι, 1 πιπεριά πράσινη και 1 κόκκινη, κουρκουμάς, 2 και 1/2 κούπες νερό.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια, ρίχνουμε τα θαλασσινά και σωτάρουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα μετά το ρύζι και σωτάρουμε για δυο τρία λεπτά
προσθέτουμε το νερό , τον αρακά ,τα μπαχαρικά και αφήνουμε να σωθεί το νερό . Σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 15 λεπτά να απορροφήσει τα υγρά.
ΠΈΡΚΑ ( φιλέτο) ΨΗΤΉ:
Βάζουμε το ψάρι σε λαδόκολλα στο ταψί, αλατοπιπερώνουμε, ρίγανη, κόκκινο πιπέρι, ελαιόλαδο και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να πάρει χρώμα.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Η Συνταγή είναι από Μαρία Τάχα – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πέρκα ψητή με λευκό κρασί και λαχανικά
Υλικά
2 φιλέτα πέρκας
1 μέτρια πατάτα
2 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
Φινόκιο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε τα φιλέτα της πέρκας.
Γύρω και επάνω στο ψάρι αραδιάζουμε τα μισά λαχανικά κομμένα σε χοντρές φέτες.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο..
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
neadiatrofis.gr