Συνταγές
Την προτιμάμε πολύ περισσότερο, έτσι! Αξίζει να την δοκιμάσετε πάστα φλώρα με φύλλο ζύμης
Με την πιο μαλακή και αφράτη ζύμη !
Η Συνταγή είναι από Margarita Kariwtou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
*Για την ζύμη :
200 γρ γάλα χλιαρό (όχι καυτό)
1φακ.ξηρή μαγιά
20 γρ. σόδα (αναψυκτικό, όχι σκόνη)
2 κσ ζάχαρη
5 γρ. αλάτι
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
450 γρ. αλεύρι γ.ο Χ
70 γρ βούτυρο λιωμένο ( όχι ζεστό ,το αφήνω να κρυώσει).
**Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω με 40-50 γρ. ελαιόλαδο .
*Για επικάλυψη του φύλου:
150 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Σήμερα έβαλα φράουλα
*Για επάλειψη:
1 φλ.ελ.καφέ γάλα
1κσ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προσθέτουμε τα υλικά ζύμης σε μπώλ με την σειρά που τα γράφουμε εκτός από το λιωμένο βούτυρο
και ζυμώνουμε απαλά να ομογενοποιηθούν
Η ζύμη κολλάει λίγο ,αλλά δεν προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι
Τελευταίο προσθέτουμε τμηματικά το λιωμένο βούτυρο διπλώνοντας την ζύμη μου
απαλά μέχρι να απορροφηθεί τελείως ( όπως διπλώνουμε την ζύμη τσουρεκιών)
Την αφήνουμε σκεπασμένη να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου
Χωρίζουμε την ζύμη σε 3 μέρη , το πρώτο μεγαλύτερο από τα άλλα δύο , το δεύτερο μεγαλύτερο από το τρίτο και τα ανοίγω σε φύλλα με τον πλάστη
Σε χοντρό φύλλο το πρώτο κομμάτι , το τοποθετώ σε μεγάλη ταρτιέρα (30-31 cm) ή ταψί και απλώνουμε πάνω του την μαρμελάδα
Σε πιο λεπτό φύλλο το δεύτερο κομμάτι και το τοποθετούμε πάνω από την μαρμελάδα, κλείνοντας καλά γύρω – γύρω
Σε μέτριο πάχος φύλλο το τρίτο κομμάτι , και κόβουμε με κουπάτ σχεδιάκια που με αυτά στολίζουμε την επιφάνεια του γλυκού
Αλείφω με το μείγμα γάλατος και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα ,στους 175β , για 25-30 λ. περίπου, μέχρι να ροδίσει
Ξεφουρνίζω , το βγάζουμε από το ταψί μετά από 5 λ και βάζουμε σε σχάρα να κρυώσει
**Δεν είναι σαν την πάστα φλώρα που έχουμε συνηθίσει ,αλλά είναι πολύ μαλακή και αφράτη
Η Συνταγή είναι από Margarita Kariwtou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.