Συνταγές
Εύκολη συνταγή για σπιτική πάστα φλώρα με απλά υλικά και τραγανό αποτέλεσμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Despo Ermogenous- ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ
Σε μια λεκάνη βάζουμε
3φλ.αλευρι για ολες τις χρήσεις (μπορεί να χρειαστεί και περισσότερο)
1/2φλ.ζαχαρη άχνη
1 πρεσα αλάτι
1 βανίλια
2 κγ.BP(μπεικιν πάουντερ)και τα ανακατεύουμε. Βάζουμε
200 γρ.βούτυρο λιωμένο ή (3/4 φλ ηλιέλαιο)
τα ανακατεύουμε Προσθέτουμε
2κγ.ξύσμα πορτοκαλιού,
1 κρόκο αυγού
2 κσ.κονιακ
3/4 φλ.χυμο πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε να ενωθούν. Μετά βάζουμε λίγο αλεύρι στα χέρια μας καιτο ανακατεύουμε να γινει μαλακή ζύμη. Να μην κολλά στα χερια μας και να πλάθετε. Το αφήνουμε λίγο.
Λαδώνουμε ένα ταψί ή pyrex (έβαλα σε δυο μικρά) και απλώνουμε τα 3/4 της ζύμης με τα χέρια μας.
Την κάνουμε τριγύρω λίγο πάνω.Βάζουμε 1,1/2φλ. μαρμελάδα (όσο θέλετε) βερίκοκο ή φράουλα Με την υπόλοιπη ζύμη κάνουμε διαφορά σχήματα και τα βάζουμε πάνω από την μαρμελάδα ή κάνουμε κορδονάκια και τα βάζουμε σχηματίζοντας τετράγωνα αλείφουμε τα κορδονάκια με πινέλο τα κορδονακια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην πάνω σχαρα στους 170-180 βαθμούς, μεχρι να πάρει ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.
Καλή σου επιτυχία! Είναι η πιο νόστιμη πάστα φλώρα που έχεις φτιάξει!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Despo Ermogenous – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”