Συνταγές
Πάστα φλώρα για τον απογευματινό μας καφέ!
Αν ψάχνεις ένα από τα καλύτερα συνοδευτικά για τον καφέ σου κατά την διάρκεια της μέρας, τότε δοκίμασε να φτιάξεις αυτή τη συνταγή για πάστα φλώρα. Προσθέτεις όποια μαρμελάδα σου αρέσει περισσότερο και καλή απόλαυση!
Υλικά
250 γρ βούτυρο
125 γρ ζάχαρη
2 αυγά
1/2 φακελάκι baking powder
500 gr αλεύρι γ.ο.χ.
2 βανίλιες
300 γρ μαρμελάδα της επιλογής μας
Εκτέλεση
Αρχικά, δουλεύουμε το κρύο βούτυρο μαζί με την ζάχαρη μέχρι να μαλακώσουν.
Στην πορεία, προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
Κατόπιν, ενσωματώνουμε το baking powder, τις βανίλιες και το αλεύρι και πλάθουμε με τα χέρια μας.
Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά στο ψυγείο.
Εφόσον, είναι έτοιμη η ζύμη μας, την χωρίζουμε σε δύο μέρη, όπου το ένα να είναι μεγαλύτερο από το άλλο.
Παίρνουμε το μεγάλο κομμάτι ζύμης, το ανοίγουμε σε φύλλο και το τοποθετούμε σε αντικολλητική ταρτιέτα 28 εκατοστών και πατάμε να εφαρμόσει, όπως φαίνεται και στο βίντεο. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν η ταρτιέρα μας δεν είναι αντικολλητική την βουτυρώνουμε.
Έπειτα, με την βοήθεια ενός μαχαιριού, κόβουμε την ζύμη που προεξέχει.
Απλώνουμε την μαρμελάδα. Μπορούμε να βάλουμε όποια μαρμελάδα μας αρέσει περισσότερο.
Ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη σε φύλλο και την κόβουμε σε λωρίδες με πάχος 1 εκατοστό.
Έπειτα, δίνουμε το χαρακτηριστικό σχήμα και καθαρίζουμε τις άκρες.
Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.
Έτοιμη η πάστα φλώρα ! Πρόκειται για μία εύκολη συνταγή και πολύ νόστιμη!
Δες την εκτέλεση σε βίντεο παρακάτω:
Σου άρεσε η συνταγή; Κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!