Συνταγές
Ωραία λύση για τσουρέκι που περισσεύει – πάστα ταψιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μιλβα Καρβουνα – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 τσουρέκι μπαγιάτικο
1 και μισό φεκελο
Κρέμα ζαχαροπλαστικης σοκολάτα
1 Γάλα φρεσκο όσο λέει συσκευασία στην κρέμα ζαχαροπλαστικης
1 Κρέμα γάλακτος στο πράσινο κουτί 500 γραμμαρίων
1 σιρόπι καραμέλας
1 σιρόπι σοκολάτας
2 συσκευασίες Μπισκοτα ορεο
Φραουλες
Σιρόπι:
1 και μισό ποτήρι νερό
1 και μισό ποτήρι ζάχαρη
1 καπάκι ουίσκι.
Εκτέλεση :
Κόβουμε σε φέτες λεπτές το τσουρέκι. Τις στρώνουμε στο ταψί (Εγώ τις έβαλα σε πυρέξ 10Χ15)Τις ψήνουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Φτιάχνουμε το σιρόπι.
Όταν βγάλουμε το τσουρέκι από το φούρνο το αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και το σιροπιαζουμε. Το σιροπι το ρίχνετε όλο και θα το πιει.
Σε ένα μπόλ βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικης και το γάλα όσο μέχρι η κρέμα να γίνει σαν σαντιγί. Ρίχνουμε μέσα κομματάκια από την μία συσκευασία μπισκότα, τα ανακατεύουμε και την ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπόλ να γίνει σαντιγί και ρίχνουμε λίγο σιρόπι καραμέλα. Όσο εκεί που Αισθανόμαστε την καραμέλα.
Την ρίχνουμε πάνω από την κρέμα σοκολάτας.
Με το σιρόπι κάνουμε γραμμές οριζόντιες και με ένα Πιρούνι κάνουμε σχέδια. Διακοσμούμε με μπισκότα ορεο και φράουλες.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Μιλβα Καρβουνα- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Ήρθε ένα όχι και τόσο γλυκό, κυριακάτικο γλυκάκι – δροσερό και πολύ σούπερ – Πάστα βανίλια με ροδάκινα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λενα Νεραιδενια -Οι σπιτικες συνταγες μας !!!”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
παντεσπανι σε ταψί 30×35 :
Χτυπάμε 4 αυγα για 10 λεπτα να ασπρίσουν και ρίχνουμε 1 φλ.τσ ζάχαρη 2 βανίλιες και 1 φλ.τσ κοσκινισμενο αλεύρι
Ριχνουμε σε βουτυρωμένη λαδόκολλα και ψηνω στους 175 βαθμούς περίπου 15 λεπτά ( να μην κάνει κρουστα ) Γυριζουμε το παντεσπανι βγάζω τη λαδόκολλα κι αφήνουμε να κρυώσει Απλώνουμε πανω μια στρώση μαρμελάδα ροδάκινο Αν είναι πολύ πηχτή αραιωνουμε με μια κουταλιά κονιάκ
Χτυπαμε ένα φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικης βανίλια κι απλώνω Ριχνουμε μια στρώση κομμένο ψημένο αμύγδαλο και μια στρώση μπισκότο τριμμένο ( περίπου 7μπισκοτα ) Χτυπαμε ένα χάρτινο κουτί σαντιγί με 400γρ γάλα κι απλώνουμε παντού και στο πλάι
Παίρνουμε κομπόστα ροδάκινο και κοβουμε σε φέτες Τις στεγνωνουμε σε χαρτί και στολιζουμε πάνω στην πάστα Προσθετουμε και κερασάκια και παγώνουμε
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λενα Νεραιδενια -Οι σπιτικες συνταγες μας !!!”