Συνταγές
Ο αγαπημένος χαλβάς από τα Φάρσαλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Άλλη μία βασική έκδοση του αγαπημένου μας χαλβά από τα Φάρσαλα!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ioanna Koulouri-Χρυσές Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
2 κούπες νισεστέ, 4 κούπες νερό, 4 κούπες ζάχαρη, 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, μία κούπα ηλιέλαιο ή βούτυρο ,και μία κούπα αμύγδαλα ή άλλον ξηρό καρπό που προτιμάτε και ζάχαρη για το καραμέλωμα του χαλβά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το νερό με το νισεστέ και ανακατεύουμε καλά. Στην κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και την βάζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σκουρύνει η καραμέλα. Μόλις πάρει χρώμα η καραμέλα, ρίχνουμε το λάδι ή το βούτυρο.
Στο τέλος σιγά-σιγά και με γρήγορες κινήσεις ρίχνουμε το νερό με το νισεστέ, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Ρίχνουμε τέλος το αμύγδαλα (εγώ έχω βάλει καρύδια) και σε ένα πυρέξ ή σε ένα ταψάκι για πίτα το στρώνουμε. Με το κουτάλι ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη.
Βάζουμε στο γκριλ για 5 με 7 λεπτά μέχρι να καραμελώσει.
Καλή επιτυχία!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ioanna Koulouri-Χρυσές Συνταγές”