Γλυκα
Γλυκιά αμαρτία – χαλβάς φαρσάλων
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ευγενία Κοντού – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη {για την καραμέλα}
2 ποτήρια νεζεστε
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με την ζάχαρη μόλις γίνει καραμέλα ρίχνουμε το μείγμα με το νερό, ζάχαρη και νεζεστε αφού τα λιώσουμε πρώτα. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να πήξει. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και μετά θα τα βάλουμε στο τηγάνι .
Αλειφουμε ένα τηγάνι με Βιτάμ και ριχνουμε ζάχαρη, ριχνουμε τον χαλβά και τον καιμε στο μάτι τις κουζίνας για 10 λεπτά. Η φωτιά να είναι μέτρια. Μόλις γίνει το γυρίζουμε αμέσως σε ένα ταψί.
Η Συνταγή είναι από Ευγενία Κοντού – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.