Συνταγές
Ονειρεμένο γλυκάκι μπακλαβαδάκια..!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
1 πακετο κρουστα..εγω εβαλα βηρυτου
150γρ καρυδια ωμα
150γρ αμυγδαλα ωμα
250 γρ βουτυρο Lurpak
1 κουτ του γλυκου κανελα
1/2 κουτ του γλυκου γαριφαλο
φιστικι αιγινης για το πασπαλισμα
Για το σιροπι
2 κουπες νερο
3 ζαχαρη
3 κουτ σουπας μελι
5 σταγονες μαστιχελαιο
χυμο απο μισο λεμονι
φλουδα απο λεμονι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα τυλιγουμε οπως στο βιντεο εριψα επανω το λιωμενο βουτυρο και το αφηνουμε για 15 λεπτα να απορροφησει καλα ολο το βουτυρο..
το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 50 λεπτα…ειχα βρασει το σιροπι μου για 10 λεπτα ριχνουμε ζεστο σιροπι σε ζεστο γλυκο…..ζεστα και τα δυο οχι καυτα
πασπαλιζουμε με το φιστικι
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για καταπληκτικό περγαμόντο γλυκό με υπέροχο χρώμα και τέλειο δέσιμο σιροπιού
Νόστιμη εκτέλεση συνταγης από “Ειρήνη Σταματέλλη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικα
1250 γρ σε φλουδες
1,1/2 πακέτο ζαχαρη
3 ποτηρια νερο
Χυμο απο μισο λεμονι
Εκτελεση
Τρίβουμε με τον τριφτη να φυγει ολο το κιτρινο τους απ εξω ,χαράκωνουμε και παίρνουμε τις φλουδες του, τις περάμε επανω σε καλαμακια απο σουβλακια για ευκολια και βράζουμε καθε φορα απο 3 φορες 7 λεπτα απο τη ωρα του βρασμου
Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι κ άφηνουμε να στραγγίξουν τα νερά
Βράζουμε την ζαχαρη το νερο κ λεμονι για 25 λεπτα κ μετα ριχνουμε μεσα και βραζουμε για αλλα 10 λεπτα.
Την επομενη ημερα βραζουμε και δενουμε το γλυκο.
Αποστειρωνουμε βαζα κ καπακια κ το βαζουμε μεσα
Καλή σας απόλαυση! Το πιο νόστιμο περγαμόντο γλυκό είναι ΕΔΩ !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”