Συνταγές
Μια υπέροχη ιδέα για σοκολατάκια με καρύδι και μανταρίνι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Γιούλα Λαμπρογεωργου – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”.
ΥΛΙΚΑ
5 μεγάλα μανταρίνια
150 ml χυμό φρέσκο μανταρινιού
150 γρ ζάχαρη
150 γρ καρυδόψιχα
3 κσ φρυγανιά
2 κσ κακάο
50 ml κονιάκ
250 γρ κουβερτουρα
1 κσ λάδι σπορέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα μανταρίνια. Τα στίβουμε. Περνούμε της φλούδες αφαιρούμε απο μέσα τις ίνες. Αλέθουμε στο μουλτι τις φλούδες.Τις βάζουμε σε ένα κατσαρολακι μέ το χυμό και τη ζάχαρη να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε πότε πότε. Αφήνουμε να βράσουν καλά μέχρι να γίνουν σαν σφιχτή μαρμελάδα και να ξεκολλάει το μίγμα από την κατσαρόλα. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει λίγο.
Προσθέτουμε τη καρυδόψιχα τη φρυγανιά και το κακάο. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αφού κρυώσει το μίγμα τα πλάθουμε αφού πρώτα βρέχουμε τα χέρια μας με το κονιάκ. Αν δεν έχουμε κονιάκ βρέχουμε τα χέρια μας με λικέρ. Εγώ τα έκανα με λικέρ βύσσινο. Λιώνουμε τη κουβερτουρα σε μπεν μαρί με μια κσ σπορέλαιο και βουτάμε μέσα τα σοκολατάκια.
Η Συνταγή είναι από Γιούλα Λαμπρογεωργου – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις και εσύ τα πιο εύκολα σοκολατάκια
Η Συνταγή είναι της κ. Maria Georgiadou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
2 κούπες αμύγδαλα ψημένα
1 κουτί ζαχαρουχο
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 σφηνάκι βότκα
400 γρ κουβερτούρα γάλακτος
Εκτέλεση
Ψήνουμε τα αμύγδαλα στο βάζουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο με τη ζάχαρη να λιώσουν κ να πάρει ένα χρυσάφι χρώμα
Ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα ανακατεύουμε κ αφήνουμε να κρυώσει
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το ζαχαρουχο τη σοκολάτα κ τα καραμελωμένα αμύγδαλα ανακατεύουμε
Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα κ περνούμε με ένα κουτάλι της σούπας από το μείγμα κ το αδειάζουμε στο ταψί τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν
Η Συνταγή είναι της κ. Maria Georgiadou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”