Γλυκα
Οι πολυαγαπημένες μας καριόκες σε μια ιδιαίτερη εκτέλεση με καραμέλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δεν χρειάζεται να δεις κάτι άλλο για να καταλάβεις ότι το αποτέλεσμα σε αυτές τις καριόκες θα είναι… ΜΑΓΙΚΌ!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
250 γρ. κουβερτούρα
1 πακέτο πτι μπερ
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
50 ml. κονιάκ
50 γρ. τριμμένη καρύδα
125 γρ. κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τα 250 γρ. κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα πτι μπερ με τα χέρια μας σε ένα μπωλ και προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο. Ανακατεύουμε. Αδειάζουμε την χλιαρή λιωμένη κουβερτούρα, το κονιάκ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα. Ανακατεύουμε.
Απλώνουμε μεμβράνη στον πάγκο και τοποθετούμε το μίγμα σε μορφή ρολό. Το τυλίγουμε με τη μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την υπόλοιπη κουβερτούρα.
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και το κόβουμε σε φέτες με πάχος περίπου ένα δάχτυλο.
Βουτάμε σχεδόν μέχρι τη μέση τις φέτες στην λιωμένη κουβερτούρα η οποία πρέπει να έχει κρυώσει εντελώς και τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Δες παρακάτω άλλη μία νόστιμη συνταγή για υπέροχες νηστίσιμες καριόκες και πολύ πετυχημένες
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρινα Μισαηλιδου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
100 γρ. βανίλια (υποβρύχιο)
1/2 φλυτζάνα τσαγιού χυμό πορτοκάλι
125 γρ κουβερτούρα
3 κ.σ. κονιάκ
60 γρ. βιτάμ
1 1/2 φλυτζάνα τσαγιού καρύδια κομμένα χοντρά
1 1/2 -2 φλυτζάνες φρυγανιά τριμμένη
500 γρ κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα πρώτα 5 υλικά τα βάζουμε σε κατσαρολάκι και τα λιώνουμε . Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα πυρεξ και προσθέτουμε τα καρύδια και τη φρυγανιά.
Φτιάχνουμε ένα μαλακό μείγμα το τυλιγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30′.
Μετά το απλώνουμε στο τραπέζι και ανάμεσα σε 2 ξυλάκια πάχους 1 εκατοστού τα απλωνουμε με μπλάστη και κόβουμε μισοφέγγαρα.
Τα ξαναβαζουμε στο ψυγείο κ λιώνουμε σε μπελ μαρί τα 500 γρ κουβερτούρα με 2 κ.σ. ηλιέλαιο . Τα βουτάμε μέσα και τα τοποθετουμε επάνω σε λαδόκολλα.
Από πάνω βάζουμε τριμμένο καρύδι.
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρινα Μισαηλιδου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.