Συνταγές
Οι καλύτεροι λαχανοντολμάδες ever !! Χωρίς αμφιβολία οι πιο πεντανόστιμες μπριζόλες
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Σωτάρισα 2 μεγάλες χοιρινές μπριζόλες στη κατσαρόλα με ελαιόλαδο περίπου 3 κ.σ.αφού πρώτα έβαλα αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια έβαλα από πάνω τους λαχανοντολμάδες, το νερό που έβρασα το λάχανο, περίπου να τους σκεπάσει και τους μαγείρεψα για 45′ περίπου .
Όταν ήταν έτοιμοι τους έβγαλα από τη κατσαρόλα , αφαίρεσα το ζουμάκι
και πρόσθεσα λίγο λάδι για να σωτάρω τις μπριζόλες να πάρουν ωραίο χρώμα!
ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ
Υλικά
1 Λάχανο μέτριο
500 Κιμάς μοσχαρίσιος
1 Μεγάλο κρεμμύδι
1 Αυγό
1 Κούπα ρύζι μισό κίτρινο κ μισό άσπρο γλασέ
3 Κουταλιές σούπας άνηθο
2 Μαϊντανός
Αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ο δικός μου ο τρόπος σε αυτό το φαγακι είναι ότι εγώ δεν πετάω το νερό από το λάχανο που βράζω,δηλαδή το ρίχνω μέσα στο φαγητό μου μαζί με μια κνορ μοσχάρι και έχτρα λαδάκι στην κατσαρόλα , σκεπάζω με ένα πιάτο και το ζουμί που θα περισσέψει από το λάχανο το κρατάω μέχρι το τελος γιατί μπορεί να μου χρειαστεί.
Για την σάλτσα
Ζωμός από τους λαχανοντολμαδες
Χυμός από δυο λεμόνια
2 Κουταλιές κορν φλαουρ
Αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε καταρολακι στραγγίζω το ζουμί από τους λαχανοντολμαδες και μόλις πάρει μια βράση στύβω τα λεμονιά σε ένα ποτήρι και ανακατεύω με τις 2 κουταλιές κορν φλάουρ
τα ρίχνω μέσα στο ζωμό που σιγοβράζει μέχρι να δέσει η σάλτσα, αν χρειαστεί συμπληρώνω από το ζουμί του λάχανου.
Ρίχνω σάλτσα στο πιάτο με τους λαχανοντολμαδες.
Η γέμιση είναι της Gogo Samiou
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.