Συνταγές
Μια εξαιρετική πάστα kiss πολύ εύκολη που θα τους ξετρελάνει όλους με σοκολάτα και φράουλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
Για την βάση σοκολάτας
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ σοκολάτα τριμμένο
2 κρέμες άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
( οι κρέμες που βράζουμε)
100gr ζάχαρη
1lt γάλα πλήρες
Για την κρέμα φράουλα
200gr σταγόνες σοκολάτας φράουλας
500ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί
Για την γκανάζ
200gr σοκολάτα κουβερτούρα 54% κακάο
200ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή φτιάχνοντας την κρέμα σοκολάτα.Κατόπιν
αδειάζουμε στην κατσαρόλα το τριμμένο μπισκότο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα αυτό σε ένα πυρέξ. Το στρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Επειτα αδειάζουμε ζεστή την κρέμα γάλακτος στο μπωλ με τις σταγόνες σοκολάτας φράουλα και ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάμε τα 300 γραμμάρια κρέμας γάλακτος και φτιάχνουμε μία σφιχτή σαντιγύ. Προσθέτουμε το μίγμα με την φράουλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ. Κατόπιν απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα φράουλα επάνω από το γλυκό στο πυρέξ και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, και στη συνέχεια φτιάχνουμε την γκανάζ σοκολάτα.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση, το αδειάζουμε σε ένα μπωλ με την σοκολάτα κουβερτούρα την οποία έχουμε σπάσει σε μικρά κομμάτια.Ανακατεύουμε έως ότου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και αδειάζουμε την γκανάζ, την οποία στρώνουμε πάνω στο γλυκό μας και έπειτα βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για οικογενειακή πάστα κρέμας
Η Συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ένα απλό και σούπερ σοκολατένιο γλυκό!
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε κατσαρόλα 3 κσ πολυ γεμάτες αλευρι η 60 γρ. 3 κσ πολυ γεμάτες νισεστε η 60 γρ.3 κσ γεματες κακαο. 1 ποτήρι ζάχαρη 200 γρ. μια βανίλια ανακατεύουμε με το σύρμα
Βάζουμε 1 λίτρο γάλα ανακατεύουμε καλά και βάζουμε να βράσει ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα βγάζουμε από την φωτιά και βάζουμε 80 γρ κουβερτουρα σε μικρά κομμάτια ανακατεύουμε να ενσωματωθεί καλα.
Ξεπλενουμε μια φόρμα μικρή του κέικ η 7-8 φλιτζανακια του ελληνικού τον 150 μλ η ποτηράκια και γεμίζουμε την κρέμα σκεπάζουμε με μεμβράνη
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες για να βγάλουμε την κρέμα
Ξεκολλαμε γύρω γύρω από πάνω και αναποδογυρίζουμε την φόρμα η το φλιτζανακι σε πιάτο που έχουμε βάλει 80 γρ ινδική καρύδα και κυλάμε να κολλήσει παντού.
Η Συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.