Συνταγές
Νόστιμο και λαχταριστό ραβανί με ινδοκάρυδο (καρύδα) – ένα υπέροχο γλυκό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτ.ζάχαρη
5 αυγά
1ποτ ηλιέλαιο
2-3 κουταλακια μπεικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 ποτ. ινδοκάρυδο (μια συσκευασία των 140γρ. αφήνουμε λίγο για στόλισμα)
1 ποτ γάλα
1 κσ γιαούρτι
ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
1 ποτ.σιμιγδαλι χοντρό
1 ποτ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής
Σιρόπι:
3 ποτ νερό
3 ποτ ζάχαρη
ξύσμα ή φλούδα λεμονιού
Να βράσει για 5 λεπτά.Κρύο το σιρόπι.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το ζάχαρη με τα αυγά καλά να αφρατέψουν Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και χτυπάμε. Βάζουμε το γάλα, ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, βανίλια.
Μετα το ινδοκάρυδο, σιμιγδάλι και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπεικιν πάουντερ και το ανακατεύουμε.
Το ρίχνουμε στο pyrex .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμούς για 55 λεπτά.
Κρύο το σιρόπι.
Χαράζουμε για να απορροφήσει πιο καλά το σιρόπι. Βάζουμε ινδοκάρυδο από πάνω.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για εκπληκτικό ραβανί με αφράτη κρέμα και φιστίκι Αιγίνης
Υλικά
Για το ραβανί
- 1 πακέτο ραβανί ΓΙΩΤΗΣ
- 6 αβγά
- 200 ml γάλα
- 200 γρ. βούτυρο LURPAK σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
- 400 γρ. ζάχαρη
Για την κρέμα
- 2 φακέλους κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
- 800 ml γάλα (κρύο)
- 80 γρ. φιστίκι Αιγίνης
- Σπόρια ροδιού (για τη διακόσμηση)
Εκτέλεση
Για το ραβανί: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Bάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα και το μείγμα από τους δύο φακέλους για ραβανί.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να …
Δες τη συνέχεια της εκτέλεσης στο : dinanikolaou