Υλικά
Για τα brownies
110 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια 5 χιλιοστών
180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και κομμένο σε κομματάκια
350 γρ. ζάχαρη
3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1 βανίλια
130 γρ. αλεύρι
Για την επικάλυψη
300 γρ. φιστικοβούτυρο
300 γρ. σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κομματάκια των 5 χιλ.
150 γρ. φυστίκια
Εκτέλεση
– Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
– Βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη στα μικροκύματα στα 800 watt για 2 λεπτά.
– Αφού λιώσει το μείγμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας καλά με μια σπάτουλα και μετά τα αυγά και τη βανίλια.
– Στη συνέχεια βάζουμε το αλεύρι ενσωματώνοντας καλά στο μείγμα.
– Σε ένα ταψί 20 x 28 εκ. βάζουμε λαδόκολλα καλύπτοντας τον πάτο και τα πλάγια.
– Βουτυροκακαώνουμε και την λαδόκολλα.
– Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και βάζουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά. Αφαιρούμε το ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει.
– Βάζουμε τη σοκολάτα γάλακτος σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Το βάζουμε στα μικροκύματα στα 800 watt για 1 λεπτό μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
– Ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το φυστικοβούτυρο.
– Μόλις είναι έτοιμη η βάση μας αφαιρούμε από το φούρνο.
– Απλώνουμε πάνω από τη βάση τη λιωμένη σοκολάτα με το φυστικοβούτυρο και πασπαλίζουμε με τα φυστίκια.
– Αφήνουμε να παγώσει το γλυκό στο ψυγείο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!