Συνταγές
Έφθασε το καλοκαίρι – έτοιμη η μαρμελάδα βερίκοκο και πεπόνι και το λικέρ κεράσι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Stalo Papaioannou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Συνταγή για το λικερ :
Καθαριζο μισό κιλό κεράσια καλης ποιοτητας από τα κοτσάνια. Βάζω σε ένα καθαρό και αποστειρωμενο βάζο μαζί με μισό κιλό ζάχαρη κρυσταλλική και 2 μπουκάλια λευκό κρασί.
Προσθέτω 2 _ 3 ξυλάκια κανέλας και αφήνω σε χώρο που φωτίζεται για τουλάχιστον 40 ημέρες.
Κάθε μέρα το ανακινω .
Συνταγή για μαρμελαδες :
Ίση ποσότητα ζάχαρης και φρούτου και χυμό από ένα λεμόνι ανακατεύω στην κατσαρόλα και αφήνω μια _ δυο μέρες να κατεβάσει τον χυμό του .
Μετά βράζω και ξαφριζω για δύο _ τρεις μέρες.
Περνω από blender και σερβίρω σε καθαρά και αποστειρωμενα δοχεία.
Η Συνταγή είναι από Stalo Papaioannou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για νόστιμη μαρμελάδα βερίκοκο .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό βερίκοκα ώριμα
700 γρ ζάχαρη
1 φλ του καφέ νερό
1 βανίλια
χυμό από μισό λεμόνι για το τέλος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βγάζουμε τα κουκούτσια και κόβουμε τα βερίκοκα σε φέτες ή τα αφήνουμε ως έχουν.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βγάλουν τα ζουμιά τους μερικές ώρες (ιδανικά όλο το βράδυ)
Ρίχνουμε το νερό και τη βανίλια και βράζουμε για 30 λεπτά περίπου ανακατεύοντας και ξαφρίζουμε κατά διαστήματα.
Ο χρόνος βρασίματος είναι ανάλογα πόσα υγρά θα έχει η κατσαρόλα μου.
Αφού έχουν μαλακώσει πολύ τα βερίκοκα και έχει αρχίζει να πήζει, αν θέλουμε τα πολτοποιουμε τελείως με το ραβδομπλέντερ ή τα αφήνουμε να έχει κομματάκια η μαρμελάδα .
Ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού, αφήνουμε 5 λεπτά ακόμα να βράσουν και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα, τοποθετουμε ανάποδα και αφήνουμε να κρυώσουν.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”