Συνταγές
Νόστιμα τυροψωμάκια – ορίστε τι να παίρνουν μαζί τους τα παιδιά για κολατσιό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
200 ml ζεστό γάλα
100ml ζεστό νερό
1 κουταλιά ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
70 ml ηλιέλαιο
1 ασπράδι αυγού
550 γρ αλεύρι
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
50 γρ βούτυρο θερμοκρασία δωματίου για τη ζύμη
50 γρ βούτυρο για το εσωτερικό άλειμμα
250 γρ τυρι φέτα με δυο τρεις κουταλιές γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα τέσσερα πρώτα υλικά, ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά και η ζάχαρη .
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το ασπράδι και λίγο λίγο το αλεύρι με το αλάτι ,όταν ενσωματωθεί το αλεύρι βάζουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα μαλακό ομοιογενές ζυμαρακι.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει περίπου μια ώρα.
Κατόπιν το ρίχνουμε στον πάγκο μας και κόβουμε σε 12 ίσα μέρη.
Τα κάνουμε μπαλάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν 10 λεπτά .
Ξεκινώντας από το πρώτο μπαλάκι τα ανοίγουμε ένα ένα σε οβάλ φυλλαράκια .
Τα αλειφουμε με λίγο μαλακό βούτυρο, βάζουμε στη μια πλευρά το τυρί και τυλίγουμε σε ρολάκι, δίνουμε ότι σχήμα θελουμε και τοποθετούμε στο ταψί με χαρτί ψησίματος.
Τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν περίπου μιση ώρα,κατόπιν τα αλειφουμε με τον κρόκο αυγού που έχουμε ανακατέψει μια κουταλιά γάλα πασπαλίζουμε με σουσάμι εάν θελουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 με 35 λεπτά ανάλογα τον κάθε φούρνο .
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.