Ορεκτικα
Συνταγή για εύκολα τυροψωμάκια που τα γεμίζουμε με τυρί, ζαμπόν-κασέρι ακόμα και λουκάνικα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ανακατέψτε αλεύρι με γιαούρτι και θα εκπλαγείτε! Η πιο ωραία ζύμη για τυροψωμάκια που έχουμε φτιάξει ως τώρα! Πρέπει να τα δοκιμασουμε και αυτα καθοτι γινονται ευκολα και γρηγορα.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
-150 γρ. χλιαρό νερό
-7 γρ. μαγιά στιγμής
-2 & 1/2 κ.γ. ζάχαρη
-135 γρ. ηλιέλαιο
-150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ 2%
-1 αυγό, μικρό
-500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
-1 & 1/2 κ.γ. αλάτι
-200 γρ. φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ θρυμματισμένη
-1 αυγό για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο ενός μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το χλιαρό νερό, το ηλιέλαιο, το αλάτι, τη ζάχαρι, τη μαγιά, το αυγό, το στραγγιστό γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Οταν η ζύμη είναι έτοιμη, την βάζουμε σε ένα μπωλ το οποίο έχουμε λαδώσει ελαφρώς και αφού το σκεπάσουμε με μεμβράνη, αφήνουμε να διπλασιαστεί.
Κατόπιν, την δουλεύουμε ελαφρώς στον πάγκο και την κόβουμε σε κομμάτια των 50 γρ. περίπου.
Ανοίγουμε τα κομμάτια σε μορφή φύλλου και τοποθετούμε στο κέντρο ποσότητα από την τριμμένη φέτα.
Κλείνουμε τα φύλλα, και τα πλάθουμε σε μορφή μπάλας, φτιάχνοντας έτσι τα τυροψωμάκια, τα οποία τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Σκεπάζουμε το ταψί με πετσέτα και αφήνουμε να διπλασιαστούν.
Στη συνέχεια, τα αλείφουμε με πινέλο και αυγό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
Εννοείται πως επιβάλλεται να φτιάξεις διπλή δόση, κάθε συνταγή από αυτό το κανάλι είναι εγγύηση με σίγουρα νοστιμότατο αποτέλεσμα.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “τυροψωμάκια” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis