Συνταγές
ΤΥΡΟΨΩΜΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΓΚΟΥΝΤΑ, ΑΝΗΘΟ ΚΑΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Metaxia Kokkinou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΆ
1 φακελάκι μαγιά
1 γιαούρτι στραγγιστό
μισή κούπα γάλα
μισή κούπα ηλιέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού κόφτη ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 αυγά και αλεύρι γοχ και ολικής άλεσης μέχρι να έχουμε μια ζύμη αφράτη.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βάζουμε για 6′ το γάλα, ζάχαρη μαγιά. Ύστερα όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη. Τυλίγουμε το μπολ σε μια σακούλα καλά κλεισμένη και το ξεχνάμε για,, 2 ώρες.
Ύστερα μπαταρουμε την ζύμη στον πάγκο όπου έχουμε ρίξει ελαφρώς αλευρακι, δημιουργούμε ένα ρολό σαν φραντζόλα, κόβουμε φετακια με το μαχαίρι ίσα με το πάχος 1νος δακτύλου, το πλάθουμε σε μπαλάκι και τα βγάζουμε στην σειρά στο ταψί όπου έχουμε στρώσει από κάτω αντικολλητικο χαρτί.
Σε κάθε μπαλάκι πίεσα στο κέντρο από 1 κομματάκι πιπεριά Φλωρίνης. Οπότε ψήνουμε τα ΤΥΡΟΨΩΜΑΚΙΑ στον αερόθερμο φούρνο στους 180 για 30’το ανώτερο.
Επίσης τα αφήνουμε και πριν τα ψήσουμε για 20′.
Παρέλειψα να πω για τα ΤΥΡΟΨΩΜΑΚΙΑ ότι βάζουμε 200 γρμ τυρί φέτα τριμμένη, 100 γρμ τυρί γκούντα τριμμένο, λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό.
Η Συνταγή είναι από κ. Metaxia Kokkinou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”