Συνταγές
Τα πιο νόστιμα γεμιστά κολοκυθάκια με κιμά ή μανιτάρια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
Για 5 στρογγυλά κολοκυθάκια, μεγάλου μεγέθους:
5 κουτ.σουπ ρύζι Γλσσσέ ή Καρολίνα
200γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
ή
1 κουτί με Μανιτάρια στρογγυλά
1 ξερό κρεμμύδι
Το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
λίγος μαϊντανός
λίγος άνηθος
ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κόκκινο πιπέρι
1 κύβο νοστιμιάς λαχανικών
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε πρώτα με λίγο ελαιόλαδο το ρύζι μας, μέχρι να αρχίσει να γυαλίζει!!
Μετά τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας, ρίχνουμε τον κύβο νοστιμιάς, τον κιμά ή τα κομμένα Μανιτάρια, όλα τα αρωματικά και τέλος όλα τα μπαχαρικά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε και 1 ποτήρι ζεστό νερό και τα αφήνουμε για 5 λεπτά μόνο, να μισοψηθούν.
Μετά γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας, αφού πρώτα τα έχουμε καθαρίσει και έχουμε βγάλει το εσωτερικό τους.
Βάζουμε τα ΚΟΛΟΚΥΘΆΚΙΑ μας, σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μία κατσαρόλα με αρκετό νεράκι, ζωμό λαχανικών και ελαιόλαδο και τα μαγειρεύουμε, για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Για την κρέμα Αυγολέμονου, θα χρειαστούμε:
1 κρόκο αυγού(χτυπημένο)
1 λεμόνι
2 κουτ.σουπ κορν φλαουερ και φυσικά
το ζουμί από το φαγητό μας
λίγο βούτυρο
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και 2 κουτ.σουπ κορν φλάουρ και το ζουμί από τα κολοκυθάκια και στο τέλος ρίχνουμε το χτυπημένο αυγολέμονο.
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.