Γλυκα
Δοκιμάστε αυτά τα μαλακά ντόνατς φούρνου και θα μείνουν για πάντα στις συνταγές σας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Άλλη μια εκπληκτική συνταγή για μαλακά ντόνατς φούρνου… Αυτή τη φορά και light! Έξυπνος και πρωτότυπος τρόπος γεμίσματος..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
300 ml. νερό χλιαρό
3 κουταλιές αλεύρι γ.ο.χ.
75 ml. λάδι
3 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
850 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 βανίλιες
λίγο αλάτι
γάλα
μαρμελάδα ή άλλο για τη γέμιση
ζάχαρι άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού διαλύσουμε τη μαγιά και τη ζάχαρι στο χλιαρό νερό, ρίχνουμε 3 κτσ. αλεύρι και αφού ανακατέψουμε αφήνουμε το μίγμα για 10 λεπτά.
Κατόπιν, προσθέτουμε τα αυγά, το λάδι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε με τη ζάχαρι.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε στο μπωλ το μισό αλεύρι, τις βανίλιες, λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε.
Σταδιακά, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, και ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
Δουλεύουμε τη ζύμη στον πάγκο, την βάζουμε σε αλευρωμένο μπωλ το οποίο σκεπάζουμε και αφήνουμε για 2 ώρες να φουσκώσει. Οταν είναι έτοιμη, την χωρίζουμε σε 12 ίσα μέρη τα οποία πλάθουμε σε μπαλάκια, τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε έως ότου να διπλασιαστούν.
Αφού τα αλείψουμε με γάλα, ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
Οταν κρυώσουν καλά, τα γεμίζουμε με μαρμελάδα ή τα τρυπάμε και βάζουμε γέμιση.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρι άχνη.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “μαλακά ντόνατς” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics