Συνταγές
Νηστίσιμο κέικ με πετιμέζι καρύδια και σταφίδες – πεντανόστιμο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
550 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 -1 1/2 φλ. χυμό φρέσκου πορτοκαλιού και ξύσμα
1 φλ. ηλιέλαιο
4\5 φλιτζανιού πετιμέζι
3\4 φλιτζανιού ζάχαρη καστανή
2 κ.σ. κανέλα
1κ.γ. σόδα
1κ.γ. baking powder
1/2 φλ. καρύδι σπασμένο
3\4 φλιτζανιού σταφίδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπεικιν παουτερ και τα ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ χτυπαμε με σύρμα το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη και το πετιμέζι. Ρίχνουμε στο ποτήρι με τον χυμό τη σόδα και ανακατεύουμε (προσοχή αφρίζει) το προσθέτουμε μέσα στο μείγμα με το πετιμέζι και ανακατεύουμε καλά.
Κατόπιν ρίχνουμε στο μείγμα των υγρών το μείγμα με το αλεύρι. Προσθέτουμε τα καρύδια και τη σταφίδα. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί, προσθέτουμε λίγα καρύδια στην επιφάνεια και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180’C βαθμούς να ψηθεί καλά και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι.
Αφήνουμε να κρυώσει πασπαλίζουμε με αχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πολύ ωραίο κέικ αφράτο και αγαπημένο.
Νόστιμη συνταγή “Eleftheria Chondrou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
4αυγά
400γρ ζάχαρη
250γρ ηλιέλαιο
400γρ γιαούρτι στραγγιστό
2βανιλιες
1φαρινα
1 κγ μπέικιν πάουντερ
Κακάο
Εκτέλεση
Χτυπώ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο τις βανίλιες και το γιαούρτι. Τέλος τη φαρινα με το μπέικιν που έχω ρίξει μέσα.
Μοιράζω το μείγμα και παίρνω ενα μέρος και βάζω κακάο.
Βουτυρωνω και αλευρωνω τη φόρμα και τη βάζω στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω το μείγμα.
Προθέρμασμενος φούρνος στους 180 πάνω κάτω για 50 περίπου λεπτά.
Νόστιμη συνταγή “Eleftheria Chondrou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”