Συνταγές
Νηστίσιμη Πατατόπιτα που θα σας μείνει αξέχαστη.
Για όσους νηστεύουν έχουμε μία πολύ ωραία ιδέα για πατατόπιτα με φύλλο κρούστας! Πρόκειται για μία πολύ χορταστική πίτα που θα την τιμήσει όλη η οικογένεια! Δεν θα μείνει για την άλλη μέρα!
Υλικά
500 γρ φύλλο κρούστας
5 μεγάλες πατάτες
Ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθος
1 ματσάκι μαϊντανός
Αλάτι και πιπέρι
Πάπρικα
Δυόσμος
Ρίγανη
Εκτέλεση
Ξεκινάμε καθαρίζοντας τις πατάτες και τις βράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα τις πολτοποιούμε.
Κατόπιν, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Επίσης, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και το μαϊντανό.
Στη συνέχεια, στο μπολ με τις πολτοποιημένες πατάτες ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα κρεμμύδια, τον άνηθο, το μαϊντανό, πάπρικα, δυόσμο, την ρίγανη και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε και νηστήσιμο τυρί, εάν το επιθυμούμε.
Στη συνέχεια, λαδώνουμε ένα ταψί με μέγεθος λίγο μικρότερο από το μέγεθος των φύλλων μας.
Συνεχίζουμε βάζοντας δύο ζευγάρια από φύλλα σταυρωτά και λαδώνουμε.
Τοποθετούμε έπειτα, ακόμα ένα ζευγάρι φύλλων στο κέντρο και λαδώνουμε.
Έπειτα, απλώνουμε την γέμιση πατάτας, σκεπάζουμε με ακόμα δύο φύλλα κρούστας και τα λαδώνουμε.
Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς το εσωτερικό του ταψιού και τις λαδώνουμε.
Τοποθετούμε δύο φύλλα και τα λαδώνουμε.
Καλύπτουμε με ακόμα δύο φύλλα κρούστας και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα.
Κατόπιν, λαδώνουμε καλά και κόβουμε την πίτα σε κομμάτια.
Τέλος, ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να η πίτα να ροδίσει.
Η πατατόπιτα μας είναι έτοιμη! Θα την απολαύσετε όσο και εμείς!
Δες την συνταγή σε βίντεο παρακάτω:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!
Καλή επιτυχία!