Συνταγές
Θεϊκή νηστίσιμη πατατόπιτα – Μας άνοιξε την όρεξη πρωί πρωί
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
3 φλ αλέυρι γ.ο.χ
1 κρασοπότηρο λάδι
1 κ.γ αλάτι
2 κ.σ ξύδι
1 φλ περιπου χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζω το αλέυρι με το αλάτι το λάδι και το ξύδι και τρίβω καλά την ζύμη να γίνει σαν ψίχουλα. Αρχίζω να προσθέτω το νερό και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα ζυμαράκι. Τα χωρίζω σε 6 μπαλάκια και τα βάζω σε ένα λαδωμένο λεκανακι και με λίγο λάδι από επάνω και τα αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστούν.
Για την γέμιση
5-6 πατάτες
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 καρότο ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκόρδο φρέσκο
Μαιντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες και μετά τις λιώνω με το πιρούνι.Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σωταρουμε όλα τα λαχανικά σιγά σιγά μα μαραθούν και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τις πατάτες βάζουμε αλάτι πιπέρι λίγο πάπρικα και λάδι και ανακατέυουμε να ομογενοποιηθούν.
Παίρνουμε ένα ένα τα μπαλάκια τις ζύμης και το ανοίγουμε με λίγο νισεστε σε λεπτό φύλλο βάζουμε γέμιση και το κάνω ρολό. Σε λαδωμένο ταψάκι βάζω τα 6 ρολά.
Τα περνάμε με λαδάκι και λίγο νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μια ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο σας να πάρει ωραίο χρώμα
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.