Συνταγές
Την λες και πατατόπιτα !! Είναι έργο τέχνης χαρά οφθαλμών!
Η Συνταγή είναι από Pigi Razou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τα έξι φύλλα ζύμης χρειάζεται
150 χλιαρό γάλα
1 κ. γ ζαχαρη
7 γρ. μαγιά
1 ολόκληρο αυγό
50 λάδι
3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ανακατεύουμε αυτά τα υλικά και προσθέτουμε σιγά 600γρ. αλεύρι γ.ο.χ και τέλος 1 κ.σ.αλατι και ζυμώνουμε
Ανοίγουμε έξι φύλλα όχι πολύ μεγάλα, κάθε φύλο το αλοιφουμε με λιωμένο βούτυρο και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο
Τα χαραζουμε όπως δείχνει στην φωτογραφία και βάζουμε περιμετρικά ότι γέμιση μου αρέσει
Στην συγκεκριμένη έχω βάλει κομματάκια βρασμενη πατατατα ψιλοκομμένη καπνιστή γαλοπούλα παρμεζάνα μαγιονέζα με ελάχιστη απαλή μουστάρδα πολύ λίγο μπουκοβο και αλατοπίπερο
Η Συνταγή είναι από Pigi Razou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις πατατοπιτάκια και λουκανοπιτάκια με ωραία χρυσαφένια κρουστά
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη (που φτιάχνω και για πίτσα)
1 κούπα χλιαρό γάλα
1 κούπα χλιαρό νερό
1 κούπα χλιαρό ηλιέλαιο
1 φακ.μαγια
Λίγη ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Αλεύρι σκληρό όσο πάρει ( η ζύμη να είναι μαλακή και να μην κολλάει, ρίχνουμε λίγο λίγο)
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τελευταίο το αλεύρι, το οποίο ρίχνουμε λίγο λίγο.
Βάζουμε την ζύμη για 20 λεπτά στο ψυγείο και έτοιμη
Πατατοπιτακια
Βράζουμε 2 μεγάλες πατάτες.
Τις πάταμε με το πιρούνι.
Πρόσθετουμε τυριά διάφορα, πάπρικα, δυόσμο, λίγο αλάτι και λίγο γάλα.
Ανακατευουμε αρκετά καλά ώστε να μοιάζει το μείγμα με πουρέ.
Ανοίγουμε ζύμη ίσα με την παλάμη μου και γεμίζουμε .
Κλείνουμε και δίνουμε σχήμα φρατζολακι.
Λουκανοπιτακια
Βράζουμε λουκάνικα κοτόπουλου.
Άνοιγουμε ζύμη όπως περιγράφουμε παραπάνω, βαζουμε λίγη μουστάρδα και το λουκάνικο.
Κλείνουμε σε σχήμα φρατζολακι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο αέρα για περ. 20-25 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο.
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.