Συνταγές
Αξίζει να την δοκιμάσετε – νηστίσιμη πάστα φλώρα
Η συνταγή είναι από Chrysanthig Angeli – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
-200 ml. αραβοσιτέλαιο
-80 γρ. ζάχαρη καστανή
-120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
-1 κτσ. ξύσμα πορτοκάλι
-500 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
-1 βανίλια
-μαρμελάδα
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε πρώτα τα υγρά υλικά μαζί με την ζάχαρη και μετά προσθέτουμε το αλεύρι.
Κρατάμε το 1/3 της ζύμης και το υπόλοιπο το ανοίγουμε σε μια ταρτιέρα.
Βάζουμε όποια γεύση μαρμελάδας θέλουμε. Με την ζύμη που κρατήσαμε κάνουμε διάφορα σχέδια με κουπάτ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου περίπου 40 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Chrysanthig Angeli – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Υπέροχη πάστα φλώρα, τέλεια φτιαγμένη και λαχταριστή.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eleni Koumoutsakis – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
-6 αυγά
-1 κούπα σπορέλαιο
-1,5 κούπα ζάχαρη, (η κούπα 250 γρ.)
-4 κούπες αλεύρι
-3 κτγ. μπέικιν βανίλια
-ξύσμα ένα πορτοκάλι και 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα υλικά εκτός από αλεύρι για λίγο.
Μετά προσθέτουμε το αλεύρι.
Σε βουτυρωμένο ταψάκι στρώνουμε με το χέρι ζύμη να πάει παντού, επάνω βάζουμε μαρμελάδα της αρεσκείας σας στην μισή δόση χρειάζεται μία κούπα, μετά με λαδωμένα χεράκια κάνετε τα σχέδια που θέλετε πάνω ότι σας αρέσει.
Την αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού και την βάζουμε στο φούρνο σε 180 βαθμούς περίπου 45 λεπτά αναλόγως το φούρνο σας.
Επειδή μία δεν είναι ποτέ αρκετή, ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ και άλλες νόστιμες συνταγές “πάστα φλώρα”.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eleni Koumoutsakis – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”