Συνταγές
Αυτό είναι ότι καλύτερο έχω Φάει! Νηστίσιμη μπουγάτσα με δύο τρόπους εκτέλεσης!
Δεν θα την λατρέψουν μόνο τα παιδιά – Δεν θα το πιστεύετε ότι είναι Νηστίσιμη μπουγάτσα με πλούσια γέμιση κρέμας βανίλιας
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT
Υλικά
-1100 γρ. γάλα Alpro με γεύση Βανίλια
-140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
-100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-110 γρ. βιτάμ σε κομμάτια
-2 βανίλιες
-60 γρ. ταχίνι
-20 γρ. μπέικιν πάουντερ
-1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
για το στόλισμα
-ζάχαρη άχνη
-κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, βάζοντας μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αδειάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρι, το βιτάμ, τις βανίλιες και το ταχίνι.
Ανακατεύουμε έως ότου να έχουμε μία πηκτή κρέμα.
Οταν η κρέμα αρχίσει να βράζει, σβήνουμε την κουζίνα και αδειάζουμε το μπέηκιν πάουντερ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας ελαφρώς με τον πλάστη και το τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Αφού αδειάσουμε την μισή κρέμα επάνω στο φύλλο, την στρώνουμε ομοιόμορφα, αφήνοντας περιθώριο στις άκρες του φύλλου χωρίς κρέμα.
Στρώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε τις άκρες των δύο φύλλων, δίνοντας σχέδιο με τα χέρια μας.
Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και πινέλο την μπουγάτσα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα έως ότου να ροδίσει.
Μπορούμε να ακολουθήσουμε και τον εξής τρόπο. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, τοποθετούμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας, ρίχνουμε την υπόλοιπη μισή κρέμα, την στρώνουμε και από πάνω βάζουμε το δεύτερο φύλλο το οποίο επίσης στρώνουμε σωστά.
Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε με τον ίδιο τρόπο.
Μετά το ψήσιμο, πασπαλίζουμε με ζάχαρι άχνη και κανέλα.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “Νηστίσιμη μπουγάτσα ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT