Συνταγές
Νηστίσιμες πένες στον φούρνο με κιμά σόγιας- πιο νόστιμο και απ’ τον κλασικό!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από την σελίδα με τις πιο νόστιμες συνταγές “Λένα Χριστοπούλου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” .
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα ξερή σόγια για κιμά
4 κούπες νερό
Βάζουμε την σόγια με το νερό σ’ ένα μπολ και την αφήνουμε ένα βράδυ να φουσκώσει.
Την επόμενη μέρα την αδειάζουμε σ’ ένα σουρωτήρι και την στραγγίζουμε στίβοντάς την καλά με τα χέρια. Γίνεται περίπου 1/2 κιλό κιμάς σόγιας.
1/2 κιλό πένες
1 κούπα φυτική κρέμα
Για την σάλτσα κιμά σόγιας:
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κ.γ. τσίλι
1/8 κ.γ. κανέλα
1/8 κ.γ. γαρίφαλο
1/4 κ.γ. μπαχάρι
3 κ.σ. κέτσαπ
3 κ.σ. σόγια σος
2 κ.σ. ξύδι balsamico
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα (400 γρ.) πολτοποιημένα
αλάτι και πιπέρι
Εκτελέση
Εχουμε βράσει τις πένες και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κιμά σόγιας και τα υπόλοιπα υλικά, και τ’ αφήνουμε να σιγοβράσουν και να δέσει η σάλτσα.
Οταν είναι έτοιμη βάζουμε σ’ ένα ταψάκι τις πένες, τις ανακατεύουμε καλάμε την σάλτσα του κιμά σόγιας και περιχύνουμε με την φυτική κρέμα. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
Μην περιμένεις άλλο! Ήρθε η ώρα να διαλέξεις την επόμενη νόστιμη συνταγή για πένες στον φούρνο!
Η Συνταγή είναι από την σελίδα με τις πιο νόστιμες συνταγές “Λένα Χριστοπούλου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” .