Συνταγές
Νηστίσιμα κεκάκια με σοκολάτα!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
-500gr αλεύρι φαρίνα
-10gr baking powder
-1κτγ κανέλα
-1/2κτγ γαρύφαλο
-1/3κτγ μοσχοκάρυδο
-2 πορτοκάλια το ξύσμα
-200ml χυμό πορτοκάλι
-100ml ελαιόλαδο
-100ml νερό
-200gr ζάχαρη
-100gr σταγόνες σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα ξεκινήσουμε τη συνταγή, βάζοντας σε ένα μπώλ το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά αυτά τα υλικά με ένα κουτάλι.
Στη συνέχεια σε ένα λίγο μεγαλύτερο μπωλ θα βάλουμε το χυμό από το πορτοκάλι, το λάδι, το νερό, και τη ζάχαρι και θα τα ανακατέψουμε καλά είτε με τον αναδευτήρα είτε με το μίξερ έως ότου να λιώσει καλά η ζάχαρι και κατόπιν θα προσθέσουμε και το ξύσμα από τα πορτοκάλια συνεχίζοντας για λίγο ακόμα το ανακάτεμα.
Το επόμενο βήμα, είναι να αδειάσουμε σιγά σιγά το μπωλ με το αλεύρι στο δεύτερο μπωλ με τα υγρά υλικά, ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Θα γυρίσουμε αυτή τη ζύμη που φτιάξαμε με τη μαρίζ.
Παίρνουμε μία φόρμα με θήκες για ψήσιμο μικρών κέικ και βάζουμε στις θήκες της είτε ειδικά χαρτάκια, είτε κομμάτια από λαδόκολλα. Με ένα μεγάλο κουτάλι θα ρίξουμε ποσότητα από το μίγμα που φτιάξαμε στις θήκες της φόρμας και από πάνω ρίχνουμε και λίγες σταγόνες σοκολάτας Πάνω από αυτές τις σταγόνες προσθέτουμε ακόμα μία μικρή στρώση από το μίγμα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις θήκες της φόρμας. Μπορείτε να ξαναρίξετε λίγες σταγόνες πάνω από την δεύτερη στρώση του μίγματος.
Βάζουμε τη λαμαρίνα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 λεπτά.
Μετά και το ψήσιμο, τα κεκάκια μας είναι έτοιμα.
Καλή σας απόλαυση!
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor