Συνταγές
Νηστίσιμα βουτήματα με γεύση και άρωμα καφέ καραμέλα
Νόστιμη συνταγή “Μαρινα Μισαηλιδου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικα:
150 γρ.μαργαρινη της αρεσκειας σας.
150 γρ.ζαχαρη αχνη
60γρ σπορελαιο
1 βανηλια
1 κ.σ.ζεστο νερο +1κσ.καφε με γευση καραμελα η οτι καφε εχετε.Τυπου νες καφε.
1 κ.γ.μπεικην.
Αλευρι γ.ο.χ περιπου 450 γρ.+2 κ.σ.κορν φλαουερ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευουμε καλα με το συρμα την μαργαρινη +ζαχαρη+σπορελαιο.Προσθετουμε το μειγμα καφε και τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.
Βαζουμε την ζυμη σε κορνε και κανουμε ροζετες ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 20 με 25 λεπτα
Νόστιμη συνταγή “Μαρινα Μισαηλιδου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Συνέχισε να δοκιμάζεις τις πιο εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές.
Δες παρακάτω πως να εκτελέσεις και εσύ σπίτι σου φανταστικό παγωτό καραμέλα με καραμελωμένα αμύγδαλα και σιρόπι καραμέλα!
Η Συνταγή είναι από κ. Γιούλα Λαμπρογεωργου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για το παγωτό:
500 γρ φυτική σαντιγί
1 γάλα ζαχαρουχο καραμελωμενο
1 γάλα εβαπορε
1 κσ μέλι
Για τα αμύγδαλα:
100 γρ ζάχαρη
50 γρ νερό
100 γρ αμύγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καραμελωσουν. Βάζουμε σε ένα ταψί χαρτί ψησίματος ρίχνουμε τα καραμελωμενα αμύγδαλα. Μόλις κρυώσουν τα αλέθουμε στο μουλτι.
Για το σιρόπι καραμέλα:
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 κούπα τσαγιού νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά να λιώσει δεν ανακατεύουμε κουνάμε μόνο το σκεύος. Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε το νερό με προσοχή και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η καραμέλα. Αφού λιώσει η καραμέλα βράζουμε το σιρόπι σε μέτρια φωτιά για πέντε λεπτά. Φυλάμε το σιρόπι σε αποστηρωμενο βάζο μέσα στο ψυγείο.
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί προσθέτουμε το καραμελωμενο ζαχαρουχο συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτουμε το γάλα εβαπορε το μέλι.
Σταματάμε το χτύπημα προσθέτουμε τα καραμελωμενα αμύγδαλα αλεσμένα και ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα. Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη και σερβίρουμε την επόμενη μέρα με το σιρόπι καραμέλα.
Η Συνταγή είναι από κ. Γιούλα Λαμπρογεωργου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.