Συνταγές
Γιορτινό ,όμορφο αποτέλεσμα και χωρίς πολύ κόπο – μωσαικό κορμός
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Argiro Roula – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
250 γραμ .βιτάμ
100 γραμ. Ζάχαρη άχνη
60 γραμ. Κακάο
1 βανίλια ή βανίλια υγρή
Λίγο κονιάκ
1 κούπα τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
Λίγα Κερασάκια ψιλοκομμένα
200 ml Γάλα
2 πακέτα μπισκότα πτί μπέρ
Διακόσμηση :
250 γραμ. Φυτική κρέμα γάλακτος ,το πράσινο κουτί που είναι στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ ,χτυπημένη με λίγη πραλίνα φουντουκιού .Εγώ χρησιμοποίησα την δίχρωμη πραλίνα ,το ανοιχτόχρωμο μέρος το ανακάτευουμε με τα 3/4 της σαντιγί και το πιο σκούρο με την υπόλοιπη για να κάνω τις πιό σοκολατένιες λεπτομέρειες της διακόσμησης .
Μπισκοτάκια ,κερασάκια ,τρίμμα σοκολάτας ή ότι άλλο εσείς θέλετε .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το βιτάμ για λίγο στον φούρνο μικροκυμάτων σχεδόν να λιώσει ( να μαλακώσει πολύ ). Το βάζουμε σε ένα σκεύος και προσθέτουμε την άχνη ,το κακάο ,τη βανίλια,το κονιάκ και τα δουλεύουμε για λίγο με το μίξερ .προσθέτουμε τα καρύδια και τα κερασάκια .
Σε άλλο σκεύος σπάμε τα μπισκότα και τα ραντίζω με το γάλα να βραχούν ,τα ρίχνουμε στο μίγμα του βουτύρου και ανακατεύω να ενωθούν καλά όλα μαζί .
Απλώνουμε μια λαδόκολλα στον πάγκο μου και ρίχνω το μίγμα κατά μήκος . Κλείνουμε και με τα χέρια ,δίνω το σχήμα του κορμού .
Πιέζουμε τις άκρες της λαδόκολλας, στριφογυρίζοντάς τες για να κλείσει καλά και να δώσει και πιό ωραίο σχήμα στο γλυκό .
Βάζουμε στην κατάψυξη για καμια ώρα να σφίξει καλά και μετά το κατεβάζουμε στη συντήρηση του ψυγείου .
Χτυπάμε φυτική σαντιγί με λίγη πραλίνα φουντουκιού( η σαντιγί μπορεί να είναι Γκαρνί, Μόρφατ,φυτική κρέμα γάλακτος ότι θέλω.) και με ένα κορνέ γαρνίρω .
Διακοσμουμε με ότι θέλουμε πχ μπισκοτάκια ,κερασάκια κτλ . Διατηρώ το γλυκό στη συντήρηση του ψυγείου .
Η Συνταγή είναι από Argiro Roula – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.