Connect with us

Συνταγές

Η Μεγάλη Εβδομάδα πλησιάζει – Νηστίσιμα, ζουμερά και υπέροχα μπράουνις χωρίς μίξερ!

Published

on

435693833 10233150482603894 803185212951821018 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Έχουν γεύση από σοκολάτα και πορτοκάλι με νότες από Αμαρέτο και ταχίνι-κακάο.

Η Συνταγή είναι από Κωνσταντίνος Συργκάνης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά:
Για τα brownies:

100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
50 γρ. νερό
70 γρ. σπορέλαιο
250 γρ. ταχίνι κακάο
200 γρ. κουβερτούρα
300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
320 γρ. αλεύρι γοχ.
4 κτσ. κονιάκ ή Αμαρέτο
1 κάψουλα σκόνη βανίλιας
1 κτγ. μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι

Για την επικάλυψη:
140 γρ. κουβερτούρα

Λίγα σχόλια:
Θα μου πείτε οτι χρησιμοποιώ πολλά υλικά για ένα brownie! Το γλυκό δεν έχει ούτε βούτυρο, ούτε αυγά που απογειώνουν την γεύση, έτσι αναγκαστικά χρησιμοποιώ τόσα πολλά ώστε να μπορέσω να πάρω όσο περισσότερη γεύση μπορώ από αυτά.

Για την συνταγή χρησιμοποιώ 2 κουβερτούρες Nestle, (170+170 γρ.). Τα 200 γρ. για το brownies και τα υπόλοιπα για την επικάλυψη.
Χρησιμοποιώ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη που λιώνει πιο εύκολα. Το βασικότερο πράγμα σε ένα cake/brownie/blondie κλπ. είναι να λιώσει σωστά η ζάχαρη κάτα την ένωση των υλικών. Αν δεν γίνει αυτό τότε το γλυκό θα θρυμματίζεται.
Επίσης να σας προειδοποιήσω ότι θα χρειαστείτε αρκετά σκεύη για την παρασκευή.

Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Φροντίστε το μπολ που θα χρησιμοποιηθεί γι’ αυτό τον σκοπό να είναι μεγάλο γιατί σε αυτό θα μπουν όλα τα υλικά.

Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τρίτο μπολ βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό, το σπορέλαιο, την ζάχαρη και χτυπάμε με σύρμα χειρός. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο πρώτο μπολ με τη λιωμένη κουβερτούρα, (εννοείται εκτός φωτιάς) και χτυπάμε καλά με το σύρμα χειρός ώστε να λιώσει τελείως η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το ταχίνι συνεχίζουμε με το σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το Αμαρέτο, το ξύσμα και την βανίλια.

Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε το δεύτερο μπολ με τα στερεά, (αλεύρι, σόδα, αλάτι) και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ώστε να μη μείνουν υπολείμματα αλευριού. Tip: Δεν θα φουσκώσει το γλυκό μας οπότε δεν μας πειράζει το πολύ ανακάτεμα υγρών-στερεών.
Βάζουμε το μείγμα σε ορθογώνιο ταψί, (35×30 χρησιμοποίησα), το οποίο έχει πρώτα καλυφθεί με λαδόκολλα για να μπορέσουμε να βγάλουμε εύκολα το brownie.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.

Αφήνουμε το ταψί πάνω σε σχάρα για να κρυώσει, (θα χρειαστεί σίγουρα μια ώρα).
Αφαιρούμε το γλυκό ανασηκώνοντας το με την λαδόκολλα και κόβουμε σε κομμάτια.

Για την επικάλυψη:
Σε ένα μπρίκι βάζουμε την κουβερτούρα και το κρατάμε 7-8 εκατοστά πάνω από χαμηλή φωτιά, (γκαζάκι ή φυσικό αέριο). Ανακατεύουμε διαρκώς με ένα κουτάλι. Σε 1,5-2 λεπτά η κουβερτούρα θα έχει λιώσει. Την απλώνουμε πάνω στα κομμάτια με κουτάλι.

Η Συνταγή είναι από Κωνσταντίνος Συργκάνης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές58 λεπτά ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές3 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα5 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές7 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές9 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές10 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Exit mobile version