Συνταγές
Εξαιρετικό γλυκό μπραουνις με κεράσια
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
250 gr βούτυρο
180 gr σοκολάτα μαύρη
3 αυγά
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
1 βανίλια.
1 κούπα κεράσια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο, αποσύρετε από τη φωτιά και σπάτε μέσα την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά, την τοποθετείτε στην άκρη
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα 3 αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά, στη συνέχεια προσθέτετε σιγά-σιγά τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο ρίχνετε την βανίλια λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύετε καλά
βουτυρώνετε ένα μικρό ταψάκι 20 X 20 ρίχνετε το μείγμα και από πάνω βάζετε τα κεράσια καθαρισμένα από τα κουκούτσια!! ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25 λεπτά
Αφήνετε το γλυκό για 40 λεπτά να κρυώσει και να σφίξει, σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς! Δεν έτυχε πέτυχε – γλυκό κεράσι με υπέροχο χρώμα
Η Συνταγή είναι από κ. αναστ γεω– “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κεράσια.
1 κιλό ζάχαρη.
Χυμό από μισό λεμόνι
1 κρασοποτηρο νερό.
1 βανίλια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια. Σε μια κατσαρόλα βαζουμε εναλλάξ την ζάχαρη και τα κεράσια και τα άφηνουμε ένα βράδυ στο ψυγείο.Την επόμενη μέρα τα κανουμε μια βράση για 10 λεπτά και τα ξαναφηνουμε μέχρι το βράδυ.
Το βράδυ βραζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι και να κάνει κόμπους.Προς το τέλος ριχνουμε το χυμό από το λεμόνι και την βανίλια.
Οσο βράζουμε το γλυκό δεν ανακατεύουμε με κουτάλα αλλά κουνάμε πολλές φορές την κατσαρόλα για να φουσκώσει το φρούτο και να μπει μέσα το σιρόπι.Το αποθήκευουμε σε αποστειρωμενα βάζα.
Η Συνταγή είναι από κ. αναστ γεω– “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.