Συνταγές
Πολύ ωραίο φαγητό! Λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι με ρύζι και λαχανικά
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματαμε το λαχανο και χωριζουμε τα φυλλα
Σε μπωλ βαζουμε 2 φλιτζανια ρυζι καρολινα, μαιντανο ψιλοκομμενο ,ανιθο ψιλοκομμενο ,ενα κουτι μανιταρια σε φετες, κρεμμυδακια ψιλοκομμενα ,δυο κρεμμυδια ψιλοκομμενα ,πρασινη και κοκκινη πιπερια σε καρε ,καροτο σε κυβους ,δυο κολοκυθακια σε κυβους, αλατι ,πιπερι ,λαδι
Βαζουμε μια κουταλια γεμιση σε καθε φυλλο και τυλιγουμε.
Στρωνουμε μερικα φυλλα στον πατο της κατσαρολας και πανω βαζουμε τους ντολμαδες.
Ριχνουμε αλατι ,πιπερι, λαδι ,ενα καροτο σε κυβακια και σκεπαζουμε με ενα πιατο,προσθετουμε νερο και σιγοβραζουμε για μια ωρα.
Στην κατσαρολα πρεπει να εχουμε δυο φλιτζανια ζουμι .
Διαλυουμε μια κουταλια κορν φλαουρ σε χυμο λεμονιου και το ριχνουμε στους ντολμαδες.
Βραζουμε για 2 λεπτα και κατεβαζουμε το φαγητο απο την φωτια
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή γιατί και η νηστεία θέλει το γλυκάκι της – αγαπημένα μπράουνις
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Elena Psillia- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
250γρ αλεύρι γοχ
350γρ καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
65γρ κακάο σκόνη άγλυκο
1 κγ μπέικιν πάουντερ
1 κγ αλάτι
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
250 ml νερό
250 ml καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπώλ αναμιγνύουμε καλά το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν και το αλάτι. Ρίχνουμε μέσα όλα τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα να αναμιχθούν καλά τα υλικά μας.
Βάζουμε κόλλα ψησίματος σε ένα ταψάκι 23x33cm και απλώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα μας.
Ψήνουμε 25 με 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι η επιφανειά του να μην γυαλίζει. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και μετά το κόβουμε σε κομμάτια.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Elena Psillia- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”