Συνταγές
Μπουρέκι τυριών με τραγανή ζύμη – Δείτε τη συνταγή για το δικό σας
Η Συνταγή είναι από Ελενη Λιοντα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μίξερ 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο 2 αυγά 300 γραμμάρια γιαούρτι λίγο αλάτι 1 φακελάκι μαγια αλεύρι για όλες τις χρήσεις μου πήρε περίπου 600 με 700 γραμμάρια έφτιαξα ένα ζυμάρι
Μαλακό και εύπλαστο το σκέπασα σε ζεστό μέρος καμιά ώρα περίπου για να φουσκώσει…
Ανοίξουμε με τον πλάστη 5 φύλλα έτριψα 150 γραμμάρια σκληρή φέτα χωριάτικη και 150 gr γραβιέρα Κρήτης μαζί και δύο ασπράδια …
Τα τύλιξουμε τα πέρασα από πάνω με ένα κρόκο που είχαμε ανακατέψει με μία κουταλίτσα νεράκι τα έψησα στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 45 λεπτά.
Το ταψί μου έπεσε λίγο μεγάλο μη με σταυρωσετε ΧΑ ΧΑ… Θα ήθελα να προτείνω σε όλες τις φίλες αυτή η συνταγή που έκανα το ζυμάρι είναι σαμιώτικη κάνουμε τηγανίτες στη Σάμο δηλαδή κάνουμε πίτες τις τηγανίζουμε με ελαφρύ λάδι και από πάνω βάζουμε τυρί ή μέλι ότι αρέσει στον καθένα
ΝΑΙ φτιάχτε το και θα με θυμηθείτε εγώ σκέφτηκα αυτό τον τρόπο να το κάνουμε στο φούρνο με τυριά για να μην τηγανίζουμε για λόγους υγείας…
Κάθε φορά που μπαίνεις στην κουζίνα για να μαγειρέψεις, η μαγεία ξεκινά!
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από αυτό.
Η Συνταγή είναι από Ελενη Λιοντα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.